Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρόστιμο - μαμούθ 100.000 ευρώ στους Ράδιο Αρβύλα (VIDEO)

Πώς αντιδρούν οι συντελεστές της γνωστής εκπομπής

«Καμπάνα» 100.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο ΑΝΤ1, ο Αντώνης Κανάκης και η εταιρεία παραγωγής της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα», καθώς ο προτελευταίος σατίρισε τη φωνή του προέδρου της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών (ΟΦΑΕ), Απόστολου Κενανίδη.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του κ. Κενανίδη, Κώστας Παπαδάκης, στην εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open, οι παρουσιαστές της εκπομπής «επέλεξαν να σατιρίσουν και να χλευάσουν τον κ. Κενανίδη για τη χροιά της φωνής του, που παρουσίαζε αδυναμία εξαιτίας καρκινοπάθειας στο λάρυγγα. Επιδιώξαμε να υπάρξει κάποια επανόρθωση είτε από τους παρουσιαστές της εκπομπής είτε από τον ΑΝΤ1 αλλά το αρνήθηκαν και υπήρξε ανταλλαγή εξωδίκων. Υποστήριξαν ότι πρόκειται για σατιρική εκπομπή και επομένως δεν υπήρχε πρόθεση προσβολής και άρα είναι ανεπίδεκτη επανόρθωσης».

«Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Κενανίδης δεν σατιρίστηκε για τα λεγόμενά του αλλά για τη χροιά της φωνής του. Μάρτυρας από τα Γιαννιτσά όπου διαμένει η οικογένεια του κ. Κενανίδη κατέθεσε ότι η κόρη του έκανε 10 μέρες να πάει στο σχολείο γιατί γελούσαν σε βάρος του πατέρα της» προσθέτει ο κ. Παπαδάκης.

«Δυστυχώς ούτε αυτό συγκίνησε τους παρουσιαστές της εκπομπής, οι οποίοι το μόνο που είχαν να πουν στο δικαστήριο είναι ότι έχουν πλούσια ανθρωπιστική δραστηριότητας στη Σιέρα Λεόνε και άλλες χώρες», κατέληξε.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr οι νομικοί εκπρόσωποι των «Ράδιο Αρβύλα» προτίθενται τις επόμενες ημέρες να ασκήσουν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Κατά πάγια τακτική τους τόσο ο Αντώνης Κανάκης όσο και οι συνεργάτες του δεν έχουν προβεί σε κανένα σχόλιο που να αφορά στο συγκεκριμένο θέμα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ