Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο – Νεκρό ανασύρθηκε 3χρονο αγοράκι στην Κω

Μετά από τη σύγκρουση σκάφους του λιμενικού με βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο, καθώς νεκρό ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω ένα τρίχρονο προσφυγόπουλο το οποίο αγνοούνταν μετά τη σύγκρουση, τα ξημερώματα, περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος με λέμβο που μετέφερε πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, η λέμβος που μετέφερε 34 άτομα (έχουν περισυλλεγεί 32) και δεν είχε φώτα ναυσιπλοΐας, αναποδογύρισε από τη σύγκρουση με αποτέλεσμα να αγνοείται αυτήν τη στιγμή ακόμη ένας άνδρας, ενώ τραυματίστηκαν έξι πρόσφυγες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο του νησιού.

Οι έρευνες για τους πρόσφυγες στο σημείο του συμβάντος συνεχίζονται από τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex. Επίσης, στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό η βάρκα που μετέφερε 34 ανθρώπους δεν είχε κάποιο φανάρι με αποτέλεσμα οι χειριστές του φουσκωτού του λιμενικού σώματος που έκανε περιπολία να μην την αντιληφθούν και να συγκρουστούν στις 4:45 τα ξημερώματα. Άμεσα στην περιοχή κλήθηκαν τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 32 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ