Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην οικία του πρέσβη της Χιλής

Ως ένδειξη υποστήριξης στις διαδηλώσεις στη Χιλή

Mέλη της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν φέιγ βολάν και διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στη Χιλή στην οικία του πρέσβη της χώρας στην Αθήνα. 

Σε σχετικό κείμενό που ανέβηκε κατόπιν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρεται ότι η κίνηση ήρθε ως αντίδραση στις ταραχές που σημειώνονται στη Χιλή και τις μαζικές διαδηλώσεις έπειτα από την απόφαση του προέδρου της χώρας να αυξήσει τις τιμές στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο αναφέρεται:

«Σε αυτά τα πρόσφατα ιστορικά γεγονότα και στις εξελίξεις, είναι εξόφθαλμες οι ομοιότητες στους τόπους που ονομάζονται Χιλή και Ελλάδα. Από την κατάρρευση δύο φασιστικών δικτατορικών καθεστώτων και την οικονομική εξαθλίωση των κοινωνικών βάσεων των δύο χωρών, στην κατ' επίφαση εκκαθάριση φασιστικών θυλάκων στο στρατό και στην αστυνομία -που δεν έγινε ποτέ-, έως τα ιστορικά και δυναμικά αναρχικά κινήματα που γεννήθηκαν. Δύο κινήματα που το 2008 στην Ελλάδα και σήμερα στη Χιλή, στάθηκαν οργανωμένα και συντονισμένα γεννημένα από την ίδια την κοινωνία, παλεύοντας για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Εμείς με την σειρά μας στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου Χιλιανού λαού και για αυτό επιλέξαμε σήμερα Κυριακή 27 Οκτωβρίου να παρέμβουμε με τρικάκια στο σπίτι του Πρέσβη της Χιλής, ως ένδειξη υποστήριξης στην ιστορική συγκυρία στη Χιλή.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ