Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Καθαρό» το καλάσνικοφ στη μαφιόζικη εκτέλεση στο Χαϊδάρι

Δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής

Από τη βαλλιστική εξέταση που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι δράστες στην επίθεση κατά του επιχειρηματία Δ. Μάλαμα στο Χαϊδάρι, δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι κάλυκες 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του επιχειρηματία ανήκουν στο όπλο του ενός αστυνομικού που πυροβόλησε, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, κατά των δραστών.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, διερευνά το ρόλο των δύο αστυνομικών. Οι δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας βρίσκονταν τυχαία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, πίσω από το όχημα του 49χρονου επιχειρηματία, που δέχτηκε «βροχή» πυροβολισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αστυνομικοί υποστήριξαν ότι γνώριζαν τον επιχειρηματία αλλά συμπτωματικά βρέθηκαν εκεί, ενώ η δολοφονική επίθεση διαδραματίστηκε μπροστά τους και είδαν τους δύο δράστες να πυροβολούν τον επιχειρηματία με πολεμικό καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με άλλες αναφορές, ο ένας από τους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι γνώριζαν τον επιχειρηματία και είχαν μαζί του ραντεβού για καφέ, γι' αυτό και τον ακολουθούσαν.

Η Greek Mafia και το «ένοχο» παρελθόν του 49χρονου

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές προκειμένου να εντοπίσουν τους δολοφόνους του επιχειρηματία ανασύρουν από το αρχείο υποθέσεις στις οποίες είχε εμπλοκή η «Greek Mafia», καθώς το θύμα στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία με τις δραστηριότητές του. Μάλιστα, πριν από τρία χρόνια (Μάιος 2019) η επιχείρηση εμπορίας καφέ που διατηρούσε το θύμα στο Χαϊδάρι είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης σηματοδοτώντας προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για παραβάσεις των νόμων περί τυχερών παιγνίων. Μάλιστα το 1998 είχε απασχολήσει δικαστικές αρχές και την ΕΛ.ΑΣ. για πιθανές σχέσεις του με συμμορίες μπράβων και μεγάλο κύκλωμα διαφθοράς επίορκων αστυνομικών.

Για το ίδιο κύκλωμα είχε εξετασθεί κι η εμπλοκή του πρώην αστυνομικού της ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου που δολοφονήθηκε την Πρωτομαγιά του 2018 έξω από ταβέρνα στη Παιανία.

Παράλληλα, φέρεται πως διατηρούσε σχέσεις και με το φερόμενο αρχηγικό μέλος της Greek Mafia, Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος δολοφονήθηκε από εκτελεστή με καλάσνικοφ στις αρχές του 2018, στο Χαϊδάρι.

Πηγή: newpost

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί