Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εθελοντικός καθαρισμός από 51 παιδιά σε παραλία της Ροδόπης (ΦΩΤΟ)

Διοργανώθηκε από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας και Θάσου

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας και Θάσου, πραγματοποίησε εκδήλωση στο πλαίσιο εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών». Η εκδήλωση έγινε στην παραλία Μολυβωτής, με τη συμμετοχή 51 παιδιών από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Νέου Σιδηροχωρίου, Νομού Ροδόπης. Η συγκεκριμένη δράση, έχει καθιερωθεί από το 1983, από τη HELMEPA, η οποία κάνει συντονισμένες εκστρατείες με σκοπό την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές.

Η δράση, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, όπου καθαρίστηκε ένα μεγάλο μέρος της παραλίας Μολυβωτής. Στους μικρούς μας φίλους που συμμετείχαν, προηγήθηκε ενημέρωση για τον σκοπό εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών» και δόθηκαν οδηγίες ως προς την ασφαλή περισυλλογή απορριμμάτων από την παραλία. Στη συνέχεια μοιράστηκαν γάντια και σακούλες σκουπιδιών.

Τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους τους και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, συγκέντρωσαν περίπου 12 σακούλες απορριμμάτων οι οποίες γέμισαν κυρίως με πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, γόπες, σχοινιά και χαρτιά. Ενημερώθηκε το τμήμα καθαριότητας Ροδόπης για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης και την ανάγκη περισυλλογής των συγκεντρωμένων απορριμμάτων.

Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν και να μάθουν παίζοντας περιβαλλοντικά παιχνίδια, σε ένα πλέον καθαρό περιβάλλον.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες από τη δράση:

katharismos_akton_1.jpg
katharismos_akton_2.jpg
katharismos_akton_3.jpg
katharismos_akton_4.jpg
katharismos_akton_5.jpg

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ