Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επίθεση με πέτρες κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Ως συνέχεια των επεισοδίων του Σαββάτου κατά την εκκένωση κατάληψης κτιρίου από την ΕΛΑΣ

Επίθεση με πέτρες κατά διμοιρίας των ΜΑΤ σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η διμοιρία των ΜΑΤ βρισκόταν στην οδό Ζαΐμη, όταν ξαφνικά βγήκαν άγνωστοι από ένα κτίριο που βρίσκεται υπό κατάληψη και άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών.

Η επίθεση έρχεται ως συνέχεια των σοβαρών επεισοδίων με αντιεξουσιαστές που σημειώθηκαν το Σάββατο κατά την επιχείρηση εκκένωσης από την ΕΛΑΣ του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, γνωστή ως κατάληψη «Βανκούβερ». Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 23χρονο, ο οποίος την Κυριακή οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Σήμερα, επίσης, στις 9:30 προγραμματίζεται συγκέντρωση στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου στην Πατησίων από αλληλέγγυους στην κατάληψη που εκκενώθηκε.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους