Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παραλίγο «νέο Έσεξ» με φορτηγό – ψυγείο προς Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πολλοί αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα - Τελικός προορισμός τους η Θεσσαλονίκη

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τις συνθήκες μεταφοράς πάνω από 80 προσφύγων, τους οποίους οι διακινητές είχαν στοιβάξει μέσα στην καρότσα φορτηγού το οποίο είχε τελικό προορισμό της Θεσσαλονίκη και εντοπίστηκε από την αστυνομία στα διόδια της Ξάνθης. Μάλιστα, όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τη συγκλονιστική είδηση ότι 39 Βιετναμέζοι βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα σε φορτηγό ψυγείο στο Έσεξ. 

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και το video, ο διακινητής είχε στριμώξει μέσα στο φορτηγό περισσότερους από 80 ανθρώπους, για να τους μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας. Οι αστυνομικοί που είχαν κατάλληλες πληροφορίες, εντόπισαν το φορτηγό ψυγείο και το ακινητοποίησαν λίγο μετά τα διόδια της Ξάνθης.

Οι εικόνες που ακολούθησαν, τους άφησαν άναυδους. Στο κοντέινερ, στην πίσω πλευρά του φορτηγού, ήταν στοιβαγμένοι 80 και πλέον άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα. Για το λόγο αυτό κλήθηκαν ασθενοφόρα από Ξάνθη και Καβάλα, για να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Οι συνθήκες ήταν ασφυκτικές από το ξεκίνημα. Όπως εκτιμούν αστυνομικοί, όλοι αυτοί οι άνθρωποι, πολύ δύσκολα θα έφταναν στη Θεσσαλονίκη, που ήταν ο τελικός προορισμός.

Δείτε τις φωτογραφίες και το video:

 

fortigo_prosfyges_xanthi_2.jpg

 

fortigo_prosfyges_xanthi_1.jpg

 

fortigo_prosfyges_xanthi_3.jpg

Πηγές: newsit.gr, xanthinews.gr

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας
Συμμετείχε στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας - Τι είπε για την αναβάθμιση από
Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας