Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διεκόπη για τις 18 Νοεμβρίου η δίκη του Αρτέμη Σώρρα

Προκειμένου οι νεοδιορισθέντες δικηγόροι τεσσάρων κατηγορουμένων να λάβουν γνώση της δικογραφίας

Άρχισε για να... διακοπεί η δίκη του Αρτέμη Σώρρα και άλλων 22 ατόμων που κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν πολίτες, στους οποίους υπόσχονταν ότι θα διαγράψουν τα χρέη τους προς το ελληνικό Δημόσιο.

Ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος από τον Ιούνιο του 2018 στις φυλακές του Κορυδαλλού, δεν παρέστη στη δίκη. Με έγγραφό του που ανέγνωσε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, δήλωσε πως «δεν επιθυμώ την μεταγωγή μου, θα με εκπροσωπήσει ο συνήγορός μου»

Η δίκη διεκόπη για τις 18 Νοεμβρίου προκειμένου οι νεοδιορισθέντες δικηγόροι τεσσάρων κατηγορουμένων να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Ο Αρτέμης Σώρρας, που κατάφερε να πείσει χιλιάδες ανθρώπους ότι είναι διαχειριστής 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει ήδη καταδικαστεί το 2017 σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για υπεξαίρεση, μετά από καταγγελία πρώην συνεργάτη του ότι του είχε κλέψει 100.000 ευρώ την περίοδο που είχαν μαζί επιχείρηση με παιδότοπους.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο αρχηγός της Ελλήνων Συνέλευσις παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος 6 χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία δώριζε στο ελληνικό δημόσιο για την αποπληρωμή του χρέους.

Τον Οκτώβριο του 2014 το Υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής ενημερώνει την Τράπεζα της Ελλάδος ότι τα έγγραφα αυτά είναι προϊόν απάτης, καθώς δεν αποτελούν έγκυρα χρηματοοικονομικά μέσα παροτρύνοντας να απευθυνθούν στις διωκτικές αρχές. Στις 16 Ιουνίου 2018 ο Αρτέμης Σώρρας συνελήφθη σε ένα υπόγειο διαμέρισμα στον Άλιμο.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν σωρεία αδικημάτων μεταξύ των οποίων συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου και διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
«Θα ήθελα να αναδειχθεί το θέμα των κλιματικών προσφύγων», σημείωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας «Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας», που προβάλλεται από...
«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου
Έγιναν 966 έλεγχοι σε λαϊκές αγορές σε Ξηροκρήνη, Κανάρη, Κλεάνθους, Σόλωνος και Βούλγαρη, όπως επίσης σε Νέα Παραλία και ιστορικό κέντρο
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου