Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εντυπωσιακές εικόνες από τη διακλαδική άσκηση «Μέδουσα 9» (VIDEO)

Άσκηση με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας, Αιγύπτου και Κυπριακής Δημοκρατίας

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την διακλαδική άσκηση «Μέδουσα 9» στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης. Η άσκηση έχει ως στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας, Αιγύπτου και Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από πλευράς Αιγύπτου, συμμετέχουν κομάντος και επίλεκτοι του αιγυπτιακού στρατού, το πλοίο μεταφοράς ελικοπτέρων (ελικοπτεροφόρο) «Gamal Abdel Nasser», η φρεγάτα «El Fateh», ένα υποβρύχιο Type 209, η πυραυλάκατος «Sulayman Ezzat» και μαχητικά F-16.

Η τριεθνής άσκηση άρχισε με ελεύθερη πτώση αλεξιπτωτιστών που κρατούσαν τις σημαίες των 3 χωρών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Ακολούθησε η ελεύθερη πτώση κλιμακίου αλεξιπτωτιστών των χωρών. Στη συνέχεια είχαμε το άλμα στατικού ιμάντα από Σινούκ, και ταυτόχρονα ένα άλλο Σινουκ έριξε δύο λέμβους με  προσωπικό (βατραχανθρώπους). Ακολούθως, τρία ελικόπτερα Απάτσι απογειώθηκαν από το αιγυπτιακό ελικοπτεροφόρο.

Ένα πρώτο κύμα λέμβων αποβίβασε πεζοναύτες στην ακτή και ταυτόχρονα έγινε αεροκίνηση μιας διμοιρίας αλεξιπτωτιστών. Εντυπωσιακά F 16 της Ελλάδας και της Αιγύπτου, πέταξαν σε χαμηλές πτήσεις, αναλαμβάνοντας το ρόλο εγγύς αεροπορικής υποστήριξης στις λέμβους που πραγματοποίησαν απόβαση.

Πηγή: zarpanews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ