Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λιάγκας: Παρέμβαση ΕΣΡ για τα… αστεία για ασέλγεια σε 20χρονη στο ΑΠΘ

Μετά από τις εκατοντάδες καταγγελίες

Με τη μορφή του κατεπείγοντος, μετά από τις εκατοντάδες καταγγελίες που έφθασαν στα γραφεία της της Ανεξάρτητης Αρχής, συντάσσεται κατηγορητήριο για τα όσα συνέβησαν στην εκπομπή «Μεσημέρι» με τον Γιώργο Λιάγκα την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του ΕΣΡ, ανατέθηκε στους νομικούς συμβούλους να εξετάσουν και να συντάξουν το κατηγορητήριο, μέχρι αύριο το μεσημέρι, για να κληθεί σε απολογία ο σταθμός την επόμενη εβδομάδα.

Μετά την απολογία των δικηγόρων και των εκπροσώπων του καναλιού, θα γίνει, με συνοπτικές διαδικασίες, η συνεδρίαση των μελών του ΕΣΡ, έτσι ώστε να πάρουν απόφαση για τα όσα έλαβαν χώρα και έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις από Ενώσεις και απλούς τηλεθεατές. Πρόκειται για μία πρωτοφανή υπόθεση, καθώς τα τελευταία χρόνια, δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο, το οποίο να ενεργοποιήσει τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Τα μέλη του ΕΣΡ είναι αποφασισμένα να κινηθούν πολύ γρήγορα έτσι ώστε να μην αφήσουν περιθώρια καθυστερήσεων, αναβολών και προσπέρασης των συμβάντων. Να σημειωθεί ότι η αιτία για όλα όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες και ώρες είναι ο σχολιασμός των συνεργατών της εκπομπής για τη σεξουαλική επίθεση του 20χρονου φοιτητή στο ΑΠΘ, εναντίον συμφοιτήτριάς του.

 

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων, το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων "ΤΟ ΜΩΒ" κατήγγειλε στο ΕΣΡ την εκπομπή του ΣΚΑΙ που "εξευτελίζει την αξιοπρέπεια των γυναικών και ζητά την τιμωρία του".

Το σωματείο κοινοποίησε την καταγγελία και προς την Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα της 7ης Νοεμβρίου παρουσίασε "με εξευτελιστικό τρόπο μια σοβαρή και ακραία μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης την οποία υπέστη στις 6/11/2019 φοιτήτρια μέσα στη βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ μελετούσε, δικαιολογώντας μάλιστα τον ένοχο, διακωμωδώντας και υποβιβάζοντας το αδίκημα"

Η οργάνωση ενημερώνει πως "θα ενημερώσει και την επιτροπή GREVIO η οποία έχει συστηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και έχει ως θεσμικό της ρόλο την παρακολούθηση της τήρησης των προβλέψεων της Σύµβασης του Συµβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέµηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης)".

Κλείνοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι "σας καταγγέλλουμε το γεγονός και σας ζητούμε ως Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να τιμωρήσετε άμεσα τους ενόχους μιας τόσο προσβλητικής εκπομπής για την αξιοπρέπεια των γυναικών".

Θυμίζουμε πως ο Γ. Λιάγκας και το επιτελείου προσπάθησαν να απολογηθούν, κάνοντας λόγο για μια "κουβέντα καφενείου για ένα γεγονός που μέσα του είχε και μια αστεία διάσταση". Μια "απολογία" που όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε ακόμη πιο έντονα σχόλια στο διαδίκτυο εναντίον του επιτελείου της εκπομπής του ΣΚΑΙ.

Πηγές: protothema.gr, news247.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του
Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται επειδή δεν επιτρέπεται σε 4 φοιτητές να δώσουν εξετάσεις στην εξεταστική του Ιουνίου
Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά 3 από τους συλληφθέντες
Από την ομάδα των κατηγορουμένων που βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια, τρεις αντιμετωπίζουν μόνο κατηγορίες σχετικά με ναρκωτικά
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά 3 από τους συλληφθέντες
Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών
Οι δύο μαθήτριες εξετάστηκαν από παιδοψυχολόγο ενώ καταθέσεις έδωσαν και οι γονείς τους
Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών