Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΣΦΕΕ: Η τροπολογία για τα φάρμακα δεν διορθώνει τις στρεβλώσεις

Επιφυλακτικοί οι φαρμακοποιοί για την τροπολογία του Υπ. Υγείας

Με επιφύλαξη αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) την τροπολογία του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, δεν διορθώνονται οι στρεβλώσεις.

«Η προτεινόμενη τροπολογία δίνει μεγαλύτερη προβλεψιμότητα στις τιμές, αφού αποφεύγονται οι διακυμάνσεις λόγω συναλλαγματικών ισοτιμιών και προβλέπεται μέγιστη ετήσια μείωση» παρατηρούν οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών . Ωστόσο, ο ΣΦΕΕ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για το γεγονός πως δεν προβλέπεται διόρθωση των στρεβλώσεων στις τιμές των φαρμάκων, ακόμα και σε βάθος χρόνου, «με συνέπεια να παραμένει για τους Έλληνες ασθενείς ο κίνδυνος ελλείψεων και αποσύρσεων φαρμάκων».

Παράλληλα, ο ΣΦΕΕ εκφράζει την ικανοποίησή της καθώς «δρομολογείται επιτέλους η διαδικασία ανατιμολόγησης των φαρμάκων που έχει καθυστερήσει αρκετούς μήνες» αλλά επισημαίνεται ότι θα πρέπει επίσης, να δρομολογηθεί και η διαδικασία ορισμού τιμών νέων φαρμάκων έχει καθυστερήσει.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΦΕΕ τονίζει ότι χρειάζεται ένα σταθερό και ισορροπημένο σύστημα τιμολόγησης και ανατιμολόγησης φαρμάκων σε βάθος χρόνου, «ώστε αφενός να εξασφαλίζεται η επάρκεια φαρμάκων για τους ασθενείς και αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα να εστιαστούμε στο σύστημα αποζημίωσης φαρμάκων που είναι ένα από τα κλειδιά για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

eurojackpot
Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα

Ήρθε και στην χώρα μας για να κάνει τα όνειρα μας πραγματικότητα! Το Eurojackpot με τα τεράστια έπαθλα ξεκίνησε και στην Ελλάδα,...

Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα