Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γιώργος Μπαμπινιώτης: Είσοδος στα Πανεπιστήμια μόνο με ηλεκτρονική κάρτα

Μίλησε για «πικρές και σκληρές αποφάσεις» που πρέπει να πάρουν οι πρυτάνεις

Για «πικρές και σκληρές αποφάσεις» που πρέπει να πάρουν οι πρυτάνεις στα Πανεπιστήμια έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας και ανομίας, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος στην είσοδο και την έξοδο στα Πανεπιστήμια. «Κάθε υπάλληλος, πανεπιστημιακός ή διοικητικός να έχει μια κάρτα, μία ταυτότητα, ηλεκτρονική για να μπει μέσα. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει κανείς να ελέγχει ότι μέσα στο πανεπιστήμιο δεν είναι εξωπανεπιστημιακά άτομα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαμπινιώτης.

Όπως υπογράμμισε τα φαινόμενα παθογένειας εντός των πανεπιστημιακών χώρων, δεν προκύπτουν από φοιτητές, καθώς οι αντιδράσεις τους ποτέ δεν φτάνουν σε επίπεδα αγριότητας ή εξαλλοσύνης.

Μετέπειτα, αναφορικά με τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, ο κ. Μπαμπινιώτης τόνισε ότι το πρόβλημα δεν γίνεται να λυθεί με τη παρέμβαση των αρχών εντός του πανεπιστημιακού χώρου. «Ελπίζαμε όλοι ότι με την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου θα μπει μια τάξη στα πανεπιστήμια», είπε και πρόσθεσε ότι «το ζήτημα που θα πρέπει πλέον να μας απασχολήσει είναι το τι θα γίνει τώρα».

Καταληκτικά, σχετικά με το μέτρο για τις κάρτες εισόδου, ο κ. Μπαμπινιώτης υπογράμμισε ότι θα μπορούσε να επικρατήσει σταδιακά μια ομαλότητα στα πανεπιστήμια, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο εξωτερικό.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Με αύξηση - ρεκόρ σε θεατές και επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 26ο ΦΝΘ
Φέτος πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 300 προβολές σε φυσικούς χώρους και προβλήθηκαν 250 ντοκιμαντέρ μεγάλου και μικρού μήκους
Θεσσαλονίκη: Με αύξηση - ρεκόρ σε θεατές και επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 26ο ΦΝΘ
eurojackpot
Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα

Ήρθε και στην χώρα μας για να κάνει τα όνειρα μας πραγματικότητα! Το Eurojackpot με τα τεράστια έπαθλα ξεκίνησε και στην Ελλάδα,...

Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα