Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παραιτείται το δημοτικό συμβούλιο Σάμου για το κέντρο κράτησης μεταναστών

Το νησί μετατρέπεται σε ανοιχτή φυλακή σύμφωνα με το δήμαρχο Σάμου

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος και το δημοτικό συμβούλιο, απειλούν με παραίτηση, αντιδρώντας στη δημιουργία κλειστού κέντρου κράτησης μεταναστών και προσφύγων στο νησί.

Ο κ. Στάντζος επιβεβαίωσε στο ΣΚΑΪ ότι αύριο θα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό για να του γνωστοποιήσει την παραίτησή του ιδίου αλλά και του δημοτικού συμβουλίου.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού Συβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης, ο κ. Στάντζος ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτεί η δημοτική αρχή και οι πολίτες του νησιού την δημιουργία μιας δομής που θα φιλοξενεί 5.000 και πλέον ανθρώπινες ψυχές.

«Θέτω την παραίτησή μου αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής ενός νησιού σε ανοιχτή φυλακή. Σταθείτε δίπλα μου. Ο κόσμος με έβγαλε δήμαρχο και θα με ρίξει το σύστημα. Νιώθω περήφανος που επί 2 ½ μήνες υπηρέτησα ως δήμαρχος», ανέφερε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.

«Παραιτούμαστε και εμείς αν παραιτηθεί ο δήμαρχος. Και η δική μας παραίτηση είναι δεδομένη», ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Κατρακάζος, στάση την οποία επικρότησαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι από άλλες παρατάξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ