Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παραιτείται το δημοτικό συμβούλιο Σάμου για το κέντρο κράτησης μεταναστών

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Το νησί μετατρέπεται σε ανοιχτή φυλακή σύμφωνα με το δήμαρχο Σάμου

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος και το δημοτικό συμβούλιο, απειλούν με παραίτηση, αντιδρώντας στη δημιουργία κλειστού κέντρου κράτησης μεταναστών και προσφύγων στο νησί.

Ο κ. Στάντζος επιβεβαίωσε στο ΣΚΑΪ ότι αύριο θα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό για να του γνωστοποιήσει την παραίτησή του ιδίου αλλά και του δημοτικού συμβουλίου.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού Συβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης, ο κ. Στάντζος ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτεί η δημοτική αρχή και οι πολίτες του νησιού την δημιουργία μιας δομής που θα φιλοξενεί 5.000 και πλέον ανθρώπινες ψυχές.

«Θέτω την παραίτησή μου αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής ενός νησιού σε ανοιχτή φυλακή. Σταθείτε δίπλα μου. Ο κόσμος με έβγαλε δήμαρχο και θα με ρίξει το σύστημα. Νιώθω περήφανος που επί 2 ½ μήνες υπηρέτησα ως δήμαρχος», ανέφερε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.

«Παραιτούμαστε και εμείς αν παραιτηθεί ο δήμαρχος. Και η δική μας παραίτηση είναι δεδομένη», ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Κατρακάζος, στάση την οποία επικρότησαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι από άλλες παρατάξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Η ανατριχιαστική φράση της 39χρονης στους φίλους της – Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την υπόθεση
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις
Εργασίες πραγματοποιούνται και σήμερα από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις