Skip to main content

Θρίλερ με νεκρό σε σκάφος που αναποδογύρισε - Πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ (VIDEO)

Αδυνατούν να βουτήξουν οι δύτες για να τον ανασύρουν, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι οκτώ μποφόρ - Ένας δεύτερος άντρας που ήταν μαζί του φέρεται να αγνοείται

Τον θάνατο ενός άντρα φαίνεται ότι προκάλεσε ήδη η κακοκαιρία με το όνομα «Γηρυόνης», που σαρώνει τη χώρα από το απόγευμα της Κυριακής και από τα δυτικά, με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ανέμους που κατά περιπτώσεις φτάνουν σε ισχύ ακόμα και τα δέκα μποφόρ.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας άντρας στη θαλάσσια περιοχή Αντιρρίου, κοντά στο λιμάνι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άντρας επέβαινε σε ιστιοπλοϊκό μαζί με έναν φίλο του, όταν το σκάφος αναποδογύρισε από τους ισχυρούς ανέμους 7-8 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.

Τον άτυχο άντρα εντόπισε η ΕΜΑΚ. Στο σημείο βρίσκονται διασώστες και δύτες, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να βουτήξουν στα παγωμένα νερά και να ανασύρουν τον άτυχο άντρα, εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων οκτώ μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή. Την ίδια ώρα, συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την τύχη του δεύτερου άντρα, που φέρεται να έχει εγκλωβιστεί στο αναποδογυρισμένο σκάφος.

Το Λιμενικό σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ερευνες από στελέχη Λιμενικού Σώματος, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ιδιώτες δύτες προς εντοπισμό πιθανόν δύο ατόμων μετά από ανατροπή ιστιοφόρου σκάφους στην ανατολική προβλήτα Αντιρρίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών».

Πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δύο άντρες είναι γαλλικής υπηκοότητας, ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Δείτε βίντεο του nafpaktianews.gr από το σημείο:

 

 

 

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμος - Εισέβαλε ο «Γηρυόνης» στη χώρα από τα δυτικά

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της κακοκαιρίας.

Το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση έντονων προβλημάτων από πλημμύρες έχει τεθεί επιτάπητος από τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας και το συντονιστικό όργανο του πυροσβεστικού σώματος μετά και τις προβλέψεις της ΕΜΥ, σύμφωνα με τις οποίες έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πηγές: protothema.gr, nafpaktianews.gr