Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ένας 80χρονος συνταξιούχος ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή της κυβέρνησης

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή της κυβέρνησης, ανάμεσα στους νέους διοικητές νοσοκομείων που ορίστηκαν από το υπουργείο Υγείας να τοποθετήσει διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας τον Κωνσταντίνο Πατέρα.

Ο νέος διοικητής Κωνσταντίνος Πατέρας, 80 ετών, υπήρξε πολιτευτής της ΝΔ, πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και των ΑΝ.ΕΛ. και πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Τρικάλων. Οι αντιδράσεις στο πρόσωπό του προκλήθηκαν τόσο λόγω της ηλικίας του, όσο και για την έλλειψη τυπικών προσόντων για να διοικήσει ένα νοσοκομείο. Είναι εκπαιδευτικός, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Λαογραφικού Ομίλου Πιαλείας, μέλος Χριστιανικών Σωματίων, μέλος του Δ.Σ. του Α.Ο. Τρικάλων, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων, μέλος Συλλόγου φοιτητών στην Αγγλία και μέλος του Σωματείου των Μεταπτυχιακών σπουδαστών του Παν/μίου του DUNDEE στην Σκοτία.

Μιλώντας σε τοπικό ρ/σ των Τρικάλων (ράδιο Ζυγός) ο κ. Πατέρας ξεκαθάρισε πως θα κρατήσει το μισθό του διοικητή κι όχι τη σύνταξη που λαμβάνει. Το 2016 ο κ. Πατέρας είχε αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ και η τότε εκπρόσωπος του κόμματος τον είχε καταγγείλει ότι έφυγε επειδή δεν διορίστηκε διοικητής νοσοκομείου!

Αυτή είναι η δήλωση των ΑΝΕΛ, το 2016: «Ο πολιτευτής Τρικάλων κ. Κώστας Πατέρας ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το Κίνημα επικαλούμενος προσχηματικά διάφορους λόγους. Εκείνο που δεν λέει ο κ. Πατέρας είναι ότι ζητούσε να διοριστεί διοικητής νοσοκομείου χωρίς να έχει τα προσόντα. Παρακαλούνται όσοι από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ επιθυμούν κυβερνητικές θέσεις χωρίς να διαθέτουν τα προσόντα, να αποχωρήσουν».

Όπως αναφέρει το trikalanews.gr ο Κώστας Πατέρας αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός του ως νέου Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας είχε σειρά επαφών. «Με χαρά αλλά και εμφανή συγκίνηση δέχτηκε τα συγχαρητήρια των πολυάριθμων φίλων του που του εύχονταν καλή θητεία με δύναμη και υγεία στα νέα του καθήκοντα ώστε να φέρει εις πέρας το έργο του με το ήθος και την υπευθυνότητα που τον διακρίνει. Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Πατέρας είχε και εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και τον Υφυπουργό Κοινής Αγροτικής Πολιτικής κ. Κώστα Σκρέκα που εγκαρδίως τον συνεχάρησαν και συμφώνησαν στο να υπάρξει συνεχής και αποτελεσματική συνεργασία προς όφελος της δημόσιας υγείας και όλων ανεξαιρέτως των πολιτών», αναφέρει το δημοσίευμα!

Υπενθυμίζεται ότι οι νέοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές επελέγησαν με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεών τους, από την αρμόδια επιτροπή. Σημειώνεται πως στις περιπτώσεις που η θητεία των προηγούμενων διοικήσεων δεν έχει λήξει ακόμα, οι νέοι διοικητές θα αναλάβουν καθήκοντα μετά τη λήξη της θητείας των ήδη υπηρετούντων στις θέσεις αυτές.

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη