Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παραιτήθηκε μετά τις αντιδράσεις ο διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας

Δεκτή η παραίτηση από τον υπουργό Υγείας – Τι σχολίασαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Κωνσταντίνου Πατέρα από τη θέση του διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η αποδοχή της παραίτησης του διοικητή νοσοκομείου Καρδίτσας ήταν κοινή απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Η τοποθέτηση του 80χρονου κ. Πατέρα στη θέση του διοικητική του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ήταν θέμα χρόνου, όπως φάνηκε, η απομάκρυνσή του, η οποία έγινε μέσω της παραίτησής του.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πατέρας ήταν πολιτευτής της ΝΔ, πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων.

Είναι εκπαιδευτικός, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Λαογραφικού Ομίλου Πιαλείας, μέλος χριστιανικών σωματείων, μέλος του ΔΣ του Α.Ο. Τρικάλων, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων, μέλος συλλόγου φοιτητών στην Αγγλία και μέλος του σωματείου των μεταπτυχιακών σπουδαστών του Πανεπιστημίου του Νταντί στη Σκωτία.

Οι αντιδράσεις στο πρόσωπό του προκλήθηκαν τόσο λόγω της ηλικίας του, όσο και για την έλλειψη τυπικών προσόντων για να διοικήσει ένα νοσοκομείο.

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Όργιο ρουσφετιών»

«Από τη δεξαμενή των αρίστων στο καλάθι των αχρήστων, ένα ρουσφέτι δρόμο», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «όργιο ρουσφετιών» και «προκλητικούς διορισμούς» στην υγεία.

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη με τους χιλιάδες μετακλητούς των πλουσιοπάροχων αμοιβών δεν αρκούσε φαίνεται για να απορροφήσει όλα τα «δικά μας γαλάζια παιδιά». Έτσι, τώρα ο πρωθυπουργός μετατρέπει τη Δημόσια Υγεία σε "πάρκινγκ" κουμπάρων, συγγενών και αποτυχημένων πολιτευτών της Ν.Δ., τους οποίους έχρισε διοικητές νοσοκομείων», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ξέρουμε», σχολιάζει, «ποια περίπτωση είναι πιο εξοργιστική: Αυτή του βουλευτή Καστοριάς που ομολογεί σε συνέντευξη πως ο νεοδιορισθείς διοικητής είναι ρουσφέτι του; Ο 82χρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας που μας ενημερώνει πως προτιμά τον μισθό του διοικητή από τη σύνταξή του και πως του είχε τάξει τη θέση ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης; Ή οι πρόεδροι ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας που διορίστηκαν διοικητές σε... Άρτα και Πρέβεζα και αναγκάζονται να πληρώνουν και οδοιπορικά οι άνθρωποι;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «μιας και ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά έλεγε επί λέξει πως δεν πρόκειται να ανεχτεί «στις διοικήσεις των νοσοκομείων να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές που αναζητούν μια αργομισθία στο δημόσιο», περιμένουμε να αποπέμψει τον υπουργό Υγείας για το όργιο ρουσφετιών και να ακυρώσει τους προκλητικούς αυτούς διορισμούς».

 

ΚΙΝΑΛ: «Πελατειακές σχέσεις στις τοποθετήσεις»

Ιδιαίτερα επικριτικά σχολίασε και το Κίνημα Αλλαγής τις τοποθετήσεις νέων διοικητών στα νοσοκομεία κάνοντας λόγο για «πελατειακές σχέσεις» της ΝΔ.

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι «η ανακοίνωση των νέων διοικητών των νοσοκομείων είναι η άλλη μια απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται παραδοσιακά η ΝΔ τη Δημόσια Διοίκηση. Πελατειακές σχέσεις, αδιαφάνεια, κομματικοί φίλοι και λοιποί συγγενείς...».

Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται τη δημόσια υγεία ως ένα ακόμα πεδίο διευθετήσεων ανειλημμένων υποχρεώσεων απέναντι στα «γαλάζια» παιδιά κάθε ηλικίας. «Άριστοι στις παλιές πρακτικές με τους αρεστούς!», σχολιάζει στη σχετική ανακοίνωση το Κίνημα Αλλαγής.

Πηγές: iefimerida.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές
Η αμαξοστοιχία IC54 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) παραμένει σταθμευμένη στον Σ.Σ Λειβαδιάς, λόγω πυρκαγιάς πλησίον των γραμμών
Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές