Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κρήτη: Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική, μετά τον ισχυρό σεισμό

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές – Στις αυλές των σχολείων οι μαθητές

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη, μετά τη σεισμική δόνηση που καταγράφηκε λίγα λεπτά πριν από τις 9 και μισή το πρωί και έγινε αισθητή σε όλο το νησί. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στα Χανιά, στην Κίσσαμο, την Παλαιόχωρα και το βόρειο τμήμα των Χανίων προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές στις αρχές για ζημιές.

 

Στις αυλές των σχολείων οι μαθητές

Στις αυλές των σχολείων του Ηρακλείου βγήκαν οι μαθητές μετά τη σεισμική δόνηση των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε μεταξύ Αντικυθήρων και Κρήτης. Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κώστας Θεοφάνους, στα σχολεία ενεργοποιήθηκε το σχέδιο σεισμού και οι μαθητές παραμένουν στις αυλές των σχολείων, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης εξήγησε ότι βρίσκεται σε επαφή με την Πολιτική Προστασία του Δήμου και της Περιφέρειας, χωρίς μέχρι στιγμής πάντως, να έχει καταγραφεί κάποια ζημιά ή τραυματισμός από τον σεισμό.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ