Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μαγαζί πουλούσε προϊόντα «μαϊμού» - Πώς έβρισκε πελάτες

Συνελήφθη μια 42χρονη από την Οικονομική Αστυνομία Βορείου Ελλάδος – Διαφυγόντα κέρδη πάνω από €459.000

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης ημεδαπή για διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας,  κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, τα σήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Πιο αναλυτικά, η ημεδαπή είχε δημιουργήσει σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων προωθούσε απομιμητικά προϊόντα ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ. Η πώληση των ειδών αυτών γινόταν σε κατάστημα που διατηρούσε, το οποίο ήταν διαμορφωμένο και ως εκθεσιακός χώρος.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν  στην οικία και στο κατάστημα   από κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 2.765 τεμάχια απομιμητικών ειδών γνωστών εταιρειών,

• 4 σετ γνησιότητας με σήμα γνωστής εταιρείας,

• πλήθος ετικετών με τα σήματα διάφορων εταιριών,

• πιστοποιητικά αυθεντικότητας με τα σήματα διάφορων γνωστών εταιριών,

• μεταλλικό λογότυπο γνωστής εταιρίας,

• πλαστική διαφανής συσκευασία με σήμα γνωστής εταιρίας,

• φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

• κινητό τηλέφωνο,

• πλήθος επαγγελματικών καρτών επιχειρήσεων και χειρόγραφων σημειώσεων, που αφορούν προϊόντα, μάρκες, ποσά και τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι, η παράνομη δράση της ημεδαπής, προσδιορίζεται τουλάχιστον από το Μάιο του 2015, ενώ το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των διαλαμβανομένων εταιρειών, υπερβαίνει τις 459.985 ευρώ.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης
Το project είναι σχεδιασμένο για φοιτητές του 2ου έτους στη Διοίκηση Τουρισμού και Αναψυχής και στοχεύει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της...
Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης