Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Poundland: Έρχονται και στην Ελλάδα τα σούπερ - μάρκετ των φτωχών

Η συγκεκριμένη αλυσίδα εκτός από φθηνές τιμές και προσφορές έχει και συσκευασίες - γίγας επώνυμων προϊόντων

Σχέδια για να επεκταθεί στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη έχει η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Poundland. Πρόκειται για τα πιο φθηνά σούπερ μάρκετ στη Βρετανία και στο "μικροσκόπιο" του ιδιοκτήτη τους έχουν μπει τόσο η αγορά της Ελλάδας, όσο και της Ιταλίας.

Η συγκεκριμένη αλυσίδα εκτός από φθηνές τιμές και προσφορές έχει και συσκευασίες - γίγας επώνυμων προϊόντων. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Financial Times, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί με 300 συνολικά καταστήματα σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και μεταξύ άλλων χωρών στη λίστα των επιχειρηματικών του "προορισμών" βρίσκεται και η Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θέλει να μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά και να αποσπάσει μερίδια αγοράς από άλλα σούπερ μάρκετ.

Η Poundland διαθέτει 347 καταστήματα στη Βρετανία και όπως αναφέρεται έχει 3,5 εκατ. αγοραστές κάθε εβδομάδα.

Η βρετανική αλυσίδα μάλιστα, θα προσπαθήσει να πετύχει αυτό που δεν κατάφεραν στο παρελθόν άλλες ευρωπαϊκές αλυσίδες χαμηλού κόστους, που ενώ ξεκίνησαν με πολλές προσδοκίες, δεν κατάφεραν τελικά να «κερδίσουν» τους Έλληνες καταναλωτές.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις της ισπανικής Dia και της γερμανικής ALDI, που άνοιξαν καταστήματα στην Ελλάδα, στην πορεία όμως αναγκάστηκαν να τα κλείσουν. 

Με πληροφορίες: newsit.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέλλα: Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία έδωσε το έναυσμα για τον Μαραθώνιο
Εκδήλωση σήμερα το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο Πέλλας - Η Ειρηνοδρομία θα έχει ως σημείο κατάληξης την παραλία της Θεσσαλονίκης το απόγευμα
Πέλλα: Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία έδωσε το έναυσμα για τον Μαραθώνιο