Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανοίγει τις πύλες του το χιονοδρομικό κέντρο στο Ελατοχώρι

Ακόμη και Κινέζους σκιέρ φιλοξενεί το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου

Ακόμη και Κινέζους σκιέρ φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου πέραν των επισκεπτών από τα Βαλκάνια, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του, Δημήτρης Γκλάρας και σημειώνοντας ότι η ετήσια επισκεψιμότητα σε αυτό κυμαίνεται σε 30.000-40.000 άτομα κυρίως από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, εκτίμησε ότι φέτος θα καταγραφεί αύξηση της τάξης του 10%, υπό την προϋπόθεση ότι ο καιρός "δεν θα αλλάξει τη διάθεσή του". Μέχρι πριν μια δεκαετία, "η χιονοδρομία στην περιοχή μας ήταν άγνωστη για τους ξένους", επισήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι "τα τελευταία τρία χρόνια ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των ξένων που επισκέπτονται το Ελατοχώρι και μάλιστα, πέραν των Βαλκάνιων, που πλέον τους έχουμε συνηθίσει στα μέρη μας, με έκπληξη βλέπουμε ακόμη και Κινέζους σκιέρ να διασχίζουν τα βουνά μας". Διευκρίνισε ότι από τους 30.000-40.000 επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου του Ελατοχωρίου σε ετήσια βάση, "οι 2.000-3.000 αφορούν σε ξένους και το νούμερο ολοένα και μεγεθύνεται".

Δουλεύοντας επί τρία μερόνυχτα ανελλιπώς, οι άνθρωποι του ...χιονιά "καταφέραμε τελικά να κάνουμε τα έντονα πατήματα που χρειάζονταν στις πίστες και έτσι αύριο, έστω και μερικώς, το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου θα κάνει την πρεμιέρα του για τη φετινή σεζόν", γνωστοποίησε ο κ. Γκλάρας. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι "υπό την προϋπόθεση ότι η κατάσταση με τον καιρό θα παραμείνει ως έχει και δεν θα σημειωθεί καμία σημαντική μεταβολή, αύριο θα λειτουργήσει όλο το κέντρο, εκτός από το μαύρο κομμάτι του, δηλαδή τις πίστες Κλειώ, Καλλιόπη και Ουρανία". 'Οπως διευκρίνισε, "το χιόνι στις προαναφερόμενες πίστες φτάνει τα 25 εκατοστά και χρειάζονται άλλα 50 εκατοστά, προκειμένου να δοθούν για χρήση στους φαν των χειμερινών αθλημάτων".

Ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Ελατοχωρίου, επισημαίνοντας ότι "μας αιφνιδίασε η έλευση του χιονιά", τόνισε: "κύριο μέλημά μας αποτέλεσε η προετοιμασία του κέντρου, ώστε να δοθεί για χρήση το προσεχές Σαββατοκύριακο στους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων και έτσι δεν προλάβαμε να διοργανώσουμε κάποιο event για την πρεμιέρα". Ωστόσο, όπως έσπευσε να σημειώσει, "ήδη έχουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας και την εβδομάδα των Χριστουγέννων θα γνωστοποιήσουμε στο κοινό τις εορταστικές δράσεις που θα κάνουμε για μικρούς και μεγάλους".

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος επισήμανε "από τον Σεπτέμβριο κιόλας ξεκινήσαμε τις εργασίες συντήρησης στο χιονοδρομικό κέντρο και προχωρήσαμε στους απαραίτητους ελέγχους των εγκαταστάσεων, με στόχο να ολοκληρώσουμε εγκαίρως όλες εκείνες τις εργασίες που διασφαλίζουν την ασφάλεια των επισκεπτών και επίδοξων… σκιέρ".

Οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου "Ελατοχωρίου"

Το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και έκτοτε "δουλεύει" ανελλιπώς, το διάστημα από αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και 5 Μαρτίου, διαθέτει τον διθέσιο εναέριο αναβατήρα "Δίας" μήκους 1287 μέτρων με δυνατότητα μεταφοράς 1200 ατόμων ανά ώρα, ο οποίος εξυπηρετεί δύο πίστες, την "Κλειώ" και την "Ερατώ". Μετά τον εναέριο αναβατήρα υπάρχουν συρόμενοι αναβατήρες: "Απόλλων", που εξυπηρετεί δύο πίστες, την "Κλειώ" και την "Πολύμνια". *Ο "Ερμής" ο οποίος εξυπηρετεί πέντε πίστες: την "Κλειώ", την "Πολύμνια", την "Τερψιχόρη", την "Ουρανία" και την "Καλλιόπη".

Λειτουργεί επίσης πίστα snowboard μήκους 500 μέτρων, ενώ υπάρχουν εγκατεστημένα και δύο baby lift, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην βάση του χιονοδρομικού κέντρου, και το δεύτερο έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στην περιοχή "Λιθαρίστρα" μήκους 200 μ. για αρχάριους.

Όπως σημείωσε ο κ. Γκλάρας, το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου είναι έμπειρο και πρόθυμο να εξυπηρετήσει κάθε επισκέπτη τους, "ώστε η διαμονή στο κέντρο μας να σας μείνει αξέχαστη".

Πέραν από τους χώρους ψυχαγωγίας καφέ-μπαρ "Σαλέ" και σχολές εκμάθησης σκι, το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου διαθέτει και τους απαραίτητους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και ιατρείο παροχής πρώτων βοηθειών.

Πώς θα πάτε

Το χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου βρίσκετε στη Βορειοανατολική πλευρά των Πιερίων στη θέση "Παπά Χωράφι", και σε υψόμετρο βάσης 1450 μέτρων. Οι εγκαταστάσεις του κέντρου, απέχουν από τον οικισμό "Ελατοχώρι", 8 χλμ. ενώ από την πόλη της Κατερίνης η απόσταση είναι 36 χλμ.

Αν διέρχεσθε από Αθήνα ή Λάρισα, μέσω Εθνική Οδού, στρίβετε στην Κατερίνη και ακολουθώντας την διαδρομή της παλαιάς Εθνικής Οδού (Κατερίνης - Ελασσόνας), προσπερνώντας τα χωριά Σβορώνο , Νεοκαισάρια , Μοσχοχώρι, φτάνοντας στο 13ο χλμ, στρίβετε δεξιά. και στην συνέχεια δια μέσων των χωριών Βρύας, Ρητίνης, Ελατοχωρίου, φτάνετε στο Χιονοδρομικό Κέντρο.

Το ίδιο ισχύει και για όσους ξεκινούν και από την Θεσσαλονίκη. Υπάρχει ακόμη πρόσβαση μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού από Ελασσόνα, ή Σαραντάπορο, με κατεύθυνση προς Άγιο Δημήτριο-Κατερίνη μετά το χωριό Κάτω Μηλιά στρίβετε αριστερά προς Ελατοχώρι. Επίσης, από Βέροια προς Βαρβάρες-Σφυκιά-Ριζώματα, στρίβετε αριστερά για Ελατοχώρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο
H απόσταση μεταξύ τους έφτασε στο 1,5 μέτρο - Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 24 φορές μεγαλύτερο από το μέγιστο νόμιμο ύψος για τις...
Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο