Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καβάλα: Στον ανακριτή οι δράστες της σκηνοθετημένης ληστείας €4,2 εκατ.

Σε βάρος τους έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις για υπεξαίρεση και συνέργεια σε υπεξαίρεση

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα για την απολογία τους οι συλληφθέντες (41, 44 και 64 ετών) για την σκηνοθετημένη ληστεία με λεία 4,2 εκατομμύρια ευρώ στην Καβάλα. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των τριών ανδρών ο εισαγγελέας έχει ασκήσει, κατά περίπτωση, κακουργηματικές διώξεις για υπεξαίρεση και συνέργεια σε υπεξαίρεση. Πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι από τη συνολική λεία-μαμούθ οι Αρχές αναζητούν ακόμη το ποσό των 800.000 ευρώ, μέρος του οποίου όπως εικάζεται έχει ξοδευτεί από τους δράστες, ενώ το υπόλοιπό φαίνεται να παραμένει κρυμμένο με τους αστυνομικούς να βρίσκονται στα ίχνη του.

Η σκηνοθετημένη ληστεία στην Καβάλα, που θα μπορούσε κάλλιστα ν' αποτελέσει σενάριο καλογυρισμένης αστυνομικής ταινίας, τελικά αποδείχτηκε ότι είχε πολλά σκηνοθετικά κενά και παραλείψεις, με τους δημιουργούς και πρωταγωνιστές να βρίσκονται τελικά εκτεθειμένοι απέναντι στις ίδιες τους τις πράξεις.

Έτσι, σχεδόν ένα χρόνο μετά τη ληστεία σε υποκατάστημα μεγάλης εταιρείας φύλαξης στον Αμυγδαλεώνα του δήμου Καβάλας, οι αστυνομικές Αρχές εξιχνίασαν την υπόθεση που ομολογουμένως προκάλεσε πληθώρα ερωτηματικών κάτω από τις συνθήκες που έγινε αφού περιελάμβανε μέχρι και την υποτιθέμενη απαγωγή ενός μικρού παιδιού. Μετά από στενή παρακολούθηση όλων των εμπλεκόμενων με τη ληστεία, οι Αρχές άρχισαν σταδιακά να συνδέουν τα κομμάτια του παζλ και αρκούσε μόνο να βρεθούν τα κλεμμένα χρήματα για να επιβεβαιωθούν οι υποψίες τους και βέβαια να καταρριφθούν οι ισχυρισμοί, όσων εμπλέκονταν σε αυτήν, περί απαγωγής και καταβολής λύτρων.

Τελικά οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους τρεις άντρες, οι οποίοι ήταν οι δυο ληστές και ο τρίτος διευθυντής του υποκαταστήματος Καβάλας μεγάλης εταιρεία υπηρεσιών φύλαξης. Μάλιστα ο τελευταίος είχε πει στις αρχές ότι οι δράστες είχαν απαγάγει την 5χρονη κόρη του και πως αναγκάστηκε να τους βοηθήσει, αλλά όπως αποδείχθηκε συμμετείχε κι αυτός στη ληστεία.

 

Το χρονικό της σκηνοθετημένης ληστείας

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2019, όταν σύμφωνα με τον 44χρονο διευθυντή της εταιρείας φύλαξης, δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του υπό την απειλή όπλου, και με την πρόφαση πως έχουν απαγάγει την κόρη του, τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του στον Αμυγδαλεώνα. Εκείνος, που ήταν διαζευγμένος, πίστεψε πως το 5χρονο κοριτσάκι κινδύνευε και αποφάσισε να συνεργαστεί. Όπως είπε, οι δράστες φορούσαν αποκριάτικες μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου.

Όταν έφτασαν στην εταιρεία τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, απ' όπου απέσπασαν χρηματικό ποσό ύψους 4.200.000 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν. Μάλιστα τότε ο 44χρονος είχε υποστηρίξει ότι οι δράστες της ληστείας τον άφησαν δεμένο και εξαφανίστηκαν. Στη συνέχεια, ο 44χρονος διευθυντής της εταιρείας ανέφερε στην αστυνομία ότι οι δράστες τον είχαν ξεγελάει και πως δεν υπήρξε ποτέ απαγωγή της κόρης του. Αναφορικά με τα χρήματα είχε πει στις αστυνομικές Αρχές πως τα είχε παραλάβει από πελάτες του την Παρασκευή με σκοπό να τα φυλάξει και να τα καταθέσει στις τράπεζες τη Δευτέρα.

 

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Την πρώτη αιφνιδιαστική έφοδο οι αστυνομικές αρχές την πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη (19/12) στο συνεργείο αυτοκινήτων που διατηρεί ο ένας εκ των τριών δραστών όπου οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένα μέσα σε ζαντολάστιχα 500.000 ευρώ. Αμέσως προχώρησαν στις δυο συλλήψεις, του ιδιοκτήτη του συνεργείου και ενός ακόμα ατόμου, οι οποίοι φαίνεται ότι υπέδειξαν στους αστυνομικούς και το σημείο στο οποίο ήταν κρυμμένα τα λεφτά.

Την επόμενη μέρα, οι αστυνομικοί συνέχισαν τις έρευνες όπου βρήκαν σχεδόν όλο το ποσό σε μια αποθήκη στο χώρο του συνεργείου, σε μια καταπακτή στην είσοδο του συνεργείου, καθώς και σε ένα σπίτι. Μετά από τις ανακρίσεις των πρώτων συλληφθέντων, οι αστυνομικοί προχώρησαν και στη σύλληψη του πρώην διευθυντή της εταιρίας φύλαξης και κουμπάρου του ιδιοκτήτη του συνεργείου.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ