Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα φέρει χιόνια η «Ζηνοβία» στη Βόρεια Ελλάδα

Η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου για την επερχόμενη κακοκαιρία

Πλησιάζει η κακοκαιρία που έχει λάβει το όνομα «Ζηνοβία» και ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου με μήνυμά του στο Facebook ενημερώνει για τις περιοχές που θα έχουν χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως έγραψε ο Σ. Αρναούτογλου: «Φίλες και φίλοι, οπως ανέφερα και χθες, όσον αφορά στα ορεινά-ημιορεινά του δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδικη και όπως δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία και στο δήμο Παγγαίου στο νομό Καβάλας. (κυρίως πάνω από τα 200-300 μέτρα) αν και οριακά δεν αποκλείεται ήδη μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου να σημειωθούν χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές με χιονόστρωση στο οδόστρωμα!». Σε προηγούμενο μήνυμά του ανέφερε: «Χιονοπτώσεις , τοπικά ισχυρές σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά πιθανότητα για χιονοπτώσεις κατά τόπους και στα πεδινά υπάρχει και για τη Μακεδονία (όμως πιο αξιόλογες κυρίως στην ορεινή Χαλκιδική, πρόσκαιρα το Σάββατο αλλά και από το απόγευμα της Κυριακής) καθώς και στη Θράκη από το βράδυ κυρίως της Κυριακής».

Υπενθυμίζεται πως για την κακοκαιρία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και η ΕΜΥ. Σε αυτό αναφέρει: Επιδείνωση του καιρού  από το βράδυ του Σαββάτου (28-12-2019) με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής και νότιας χώρας. Πιο αναλυτικά:

1. Από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 28 Δεκεμβρίου 2019 

Θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

2. Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Επίσης χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες.

3. Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 μποφόρ που θα πνέουν στο Αιγαίο από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Οι κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλώνονται στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης, από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία η Ελλάδα σε 9 κρίσιμους δείκτες
H κάλυψη της απόστασης των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών από τα αντίστοιχα της Ε.Ε., που γιγαντώθηκε στην περίοδο των μνημονίων, δεν θα είναι...
Τελευταία η Ελλάδα σε 9 κρίσιμους δείκτες
Αλκοόλ και οδήγηση: Πρόστιμα μαμούθ με το νέο ΚΟΚ - Πόση ώρα μετά το ποτό μπορείτε να οδηγήσετε
Σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση του αλκοόλ από τον οργανισμό παίζουν πολλά χαρακτηριστικά
Αλκοόλ και οδήγηση: Πρόστιμα μαμούθ με το νέο ΚΟΚ - Πόση ώρα μετά το ποτό μπορείτε να οδηγήσετε