Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάκης Αρναούτογλου: Ισχυρή μπόρα χιονιού λίγο έξω από Θεσσαλονίκη (VIDEO)

xionia

Που αναμένεται να χιονίσει απόψε

Ραγδαία είναι η επιδείνωση που παρουσιάζει ο καιρός, καθώς ξεκίνησε η έλευση του νέου κύματος κακοκαιρίας, υπό την ονομασία «Ζηνοβία». Πτώση της θερμοκρασίας, ισχυροί άνεμοι, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις σαρώνουν ήδη τη χώρα, με τον κρατικό μηχανισμό να είναι σε επιφυλακή για τα έντονα φαινόμενα τα οποία αναμένεται να εμφανιστούν από απόψε το βράδυ.

Ιδιαίτερα τσουχτερό είναι το κρύο και στη Θεσσαλονίκη με τον γνωστό μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου να δημοσιεύει λίγο νωρίτερα ένα βίντεο (του Γιάννη Πεϊκίδη) που καταγράφει "ισχυρή μπόρα χιονιού" στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης. 

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/videos/2684494535114043/

Που θα υπάρξουν χιονοπτώσεις απόψε σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα

 

Σύμφωνα με τον κ.Αρναούτολου, απόψε είναι πιθανό να σημειωθούν χιονοπτώσεις – κατά διαστήματα πυκνές- στις εξής περιοχές των Βορείων Προαστίων: Διόνυσο, Νέα Πεντέλη, Βαρνάβα, Βίλια, Ροδόπολη, Ερυθρές, Κρυονέρι, Άνοιξη, Αφίδνες, Δροσιά, Καπανδρίτι, Σταμάτα, Θρακομακεδόνες, Ανθούσα, Πολυδένδρι, Εκάλη, Νέα Ερυθραία και πιθανώς σε Κηφισιά και Μελίσσια.

https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/2449005998672137?__xts__[0]=68.ARAA5pcMrKvTQLSYfQ6cQA4dGjEgUjRHAU7zJ0bbuci0dbsHnoMCy7_wJcFP8st27hpbaUBcD_moTM0esZKuN22s10oB2Gzle94yXCgJva1jrnS_9uauWqIEZDy50ZIxkhqKOljJrRV0bCeDIAz69xZUoh-7YvUEM0RE9efDjozphFi6u_36D5ka2GQVuCVqizYl971npj_nOMrwI1eywGRe04upvfU0Mt1lt9IguS49e7A88sFxSPwNqyZPkW9PqGiw1wD-miTPQGBVCWR_tzridxeWRihfYzDykiRRmoG7WyH-lB_NtBbGC1FthmAKL8AkI5eTDR8dXMaVbNp-Xz1L&__tn__=-R

Από χθες άλλωστε είχε προειδοποιήσει για χιονοπτώσεις σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος και στη Χαλκιδική όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Φίλες και φίλοι, οπως ανέφερα και χθες, όσον αφορά στα ορεινά-ημιορεινά του δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδικη και όπως δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία και στο δήμο Παγγαίου στο νομό Καβάλας. (κυρίως πάνω από τα 200-300 μέτρα) αν και οριακά δεν αποκλείεται ήδη μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου να σημειωθούν χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές με χιονόστρωση στο οδόστρωμα!». Σε προηγούμενο μήνυμά του ανέφερε: «Χιονοπτώσεις , τοπικά ισχυρές σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά πιθανότητα για χιονοπτώσεις κατά τόπους και στα πεδινά υπάρχει και για τη Μακεδονία (όμως πιο αξιόλογες κυρίως στην ορεινή Χαλκιδική, πρόσκαιρα το Σάββατο αλλά και από το απόγευμα της Κυριακής) καθώς και στη Θράκη από το βράδυ κυρίως της Κυριακής».

Εντυπωσιακές χιονοκουρτίνες στην Ημαθία

Ο ίδιος λίγο νωρίτερα είχε αναρτήσει και φωτογραφία με το εντυπωσιακό φαινόμενο των χιονοκουρτινών που έκανε την εμφάνισή του στο Βέρμιο της Ημαθίας. Δείτε την ανάρτησή του:

https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/photos/a.1436771799895567/2448948315344572/?type=3&theater

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – meteo επισημαίνει για τη “Ζηνοβία” ότι:

• Οι χιονοπτώσεις στις Σποράδες θα επεκταθούν ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

• Ισχυρές θα είναι οι χιονοπτώσεις στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, στη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία, καθώς και σε τμήματα του νομού Αττικής, ιδιαίτερα από το βράδυ της Κυριακής.

• Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Θράκη.

• Από το βράδυ της Κυριακής και κυρίως κατά τη διάρκεια της Δευτέρας χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν κατά τόπους στην Κεντρική Στερεά, στην υπόλοιπη Θεσσαλία, στη Χαλκιδική και πιθανώς στη Δυτική Μακεδονία.

Παράλληλα, τοπικά πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.

Ο καιρός ανά ημέρα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

1. Από το βράδυ του Σαββάτου (28-12-2019)
α. Θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο.
β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.
γ. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

2. Την Κυριακή (29-11-2019)
α. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.
β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
γ. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Επίσης χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες.

3. Την Δευτέρα (30-12-2019)

α. Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 μποφόρ που θα πνέουν στο Αιγαίο, από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
β. Οι κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλώνονται στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα βαθμιαία θα
εξασθενήσουν.
γ. Οι κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης, από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Με πληροφορίες από meteo

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ο Κάλιναν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν σκότωσα, δεν λεηλάτησα, δεν έκλεψα, δεν βίασα και, κυρίως, δεν ξεκίνησα κατακτητικό πόλεμο εναντίον μιας γειτονικής χώρας»
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία