Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απάντηση από τη Νέα Οδό γιατί έκλεισε η Εθνική από το χιόνι

Συγκροτήθηκε επιτροπή για τα αίτια της διακοπής κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό

Στην ακινητοποίηση πολλών αυτοκινήτων, ειδικά στο τμήμα Καπανδρίτι – Μαλακάσα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, σε όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας, είτε διότι δεν έφεραν καν αντιολισθητικές αλυσίδες είτε διότι προσπαθούσαν εκ των υστέρων να προχωρήσουν στην τοποθέτησή τους, αποδίδει η Νέα Οδός τη χθεσινή μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών.

Σημειώνει, επίσης, ότι παρά την ανακοίνωση της απαγόρευσης, βαρέα οχήματα και λεωφορεία που βρίσκονταν σε κίνηση εντός του δικτύου, είτε συνέχισαν την πορεία τους κανονικά, είτε ακινητοποιήθηκαν παρουσία τροχαίας, κυρίως στη ΛΕΑ των μετωπικών σταθμών διοδίων.

Η Νέα Οδός εκφράζει τη λύπη της για τη χθεσινή ταλαιπωρία των οδηγών και υπογραμμίζει ότι από την πλευρά της έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα, επισημαίνοντας ότι χρησιμοποίησε 80 μηχανήματα με 100 άτομα στο τμήμα της παραχώρησης από τη Μεταμόρφωση μέχρι τη Σκάρφεια ενώ έριξε τέσσερις τόνους αλάτι. Επισημαίνει δε ότι στην επίμαχη περιοχή επιχειρούσαν 20 εκχιονιστικά.

Παράλληλα, τη συγκρότηση ειδικής Επιτροπής, υπό τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, που θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια της διακοπής της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, χθες κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Κώστας Καραμανλής κάλεσε σήμερα στο υπουργείο εκπροσώπους της εταιρείας Νέα Οδό ΑΕ, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, στα διόδια Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα, στα διόδια Θηβών.

Η ειδική Επιτροπή θα εξακριβώσει, επίσης, τα ακριβή αίτια της διακοπής και το κατά πόσον ο Παραχωρησιούχος (Νέα Οδός) τήρησε τις συμβατικές του υποχρεώσεις για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων.

Σημειώνεται πως τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της Επιτροπής θα δοθούν εντός μίας εβδομάδας στον κ. Καραμανλή, ο οποίος στη συνέχεια θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται, επίσης, πως το υπουργείο αναλαμβάνει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της επιβολής κυρώσεων, σε κάθε αρμόδιο φορέα, με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με νέες θεματικές ο 15ος Διαγωνισμός NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας
Aνάδειξη και επιβράβευση πρωτότυπων ιδεών, ερευνητικών αποτελεσμάτων, επιχειρηματικών σχεδίων και εταιρειών, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων...
Με νέες θεματικές ο 15ος Διαγωνισμός NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας