Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Ηφαιστίων»: Πού χιονίζει τώρα – Πρόβλημα με πτήση από Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» από τις πρώτες πρωινές ώρες των Θεοφανείων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» η οποία έως τις πρώτες πρωινές ώρες των Θεοφανείων έχει επηρεάσει με ισχυρές βροχοπτώσεις την Κρήτη και με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις τα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το meteo άνεμοι σε επίπεδο θύελλας επικρατούν τις πρωινές ώρες των Θεοφανίων στο Αιγαίο, με ταχύτητες του ανέμου να φθάνουν στα 161 km/h στην Παξιμάδα Καρύστου και τα 147 km/h στη νότια Τήνο. Οι 8 μεγαλύτερες ριπές ανέμου που έχουν καταγράψει οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου / meteo.gr μέχρι τις 08:30 της Δευτέρας 06/01 δίνονται στη συνέχεια.

 

 

Για το υπόλοιπο της ημέρας, περιμένουμε περιορισμό των χιονοπτώσεων στην Αττική, στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης, με τα φαινόμενα να διατηρούν τον έντονο χαρακτήρα τους. Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα δημιουργηθούν προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται. Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται ο προβλεπόμενος συνολικός υετός (βροχή / χιόνι) έως το βράδυ της Τρίτης 7/1, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα σημαντικότερα φαινόμενα.

 

 

Παράλληλα, όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη, στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις που θα φτάνουν και τοπικά θα ξεπερνούν τα 10 μποφόρ.

 

Πρόβλημα με πτήση από Θεσσαλονίκη 

Πρόβλημα παρουσιάστηκε λόγω της κακοκαιρίας για πτήση που ξεκίνησε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Σάμο.

Ο κυβερνήτης αποφάσισε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της πόλης, λόγω της κακοκαιρίας, ενώ οι επιβάτες αναμένουν να μάθουν πότε θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί η πτήση τους.

Σημειώνεται πως το αεροδρόμιο Μακεδονία δεν αντιμετωπίζει ζητήματα και το θέμα δημιουργήθηκε λόγω του προορισμού της πτήσης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ