Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Παρατυπίες από το ΣτΕ στην υπόθεση «Mr Bitcoin»

Παρατυπίες του ΣτΕ καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Την άρνηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) να της χορηγήσει αντίγραφα του φακέλου της υπόθεσης του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, του λεγόμενου «Mr Bitcoin», καταγγέλλει η δικηγόρος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Επιπλέον, αναφέρει ότι η πρόεδρος του ΣτΕ αρνείται να της γνωστοποίησει τα ονόματα των δικαστών που θα δικάσουν την υπόθεση.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η κ. Κωνσταντοπούλου σημειώνει πως «μετά από τρεις έγγραφες αιτήσεις μου και δύο διαδοχικές αρνήσεις της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, έλαβα χθες αργά το μεσημέρι μέρος μόνο του φακέλου, ενώ η τέταρτη αίτησή μου για τα υπόλοιπα έγγραφα απαντήθηκε προφορικά από την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κα Σακελλαροπούλου, η οποία μου δήλωσε ότι δεν θα μου τα χορηγήσει, διότι κρίνει ότι δεν σχετίζονται με την υπόθεση και δεν θα μου δώσει έγγραφη απάντηση.

Ακόμη, αναφέρει ότι η πρόεδρος του ΣτΕ αρνείται να την ενημερώσει «ποιοι θα είναι οι δικαστές που θα συγκροτήσουν την αυριανή 'Μείζονα Ολομέλεια'».

Η υπόθεση του Mr Bitcoin αναμένεται να συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια του ΣτΕ, αν και σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Κωνσταντοπούλου θα ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης.

Ο Ρώσος υπόδικος ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να παραδοθεί στη Γαλλία, προκειμένου να δικαστεί εκεί για αδικήματα που του αποδίδουν οι γαλλικές αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλείνει η ΛΑΡΚΟ, διακόπτεται η μισθοδοσία των εργαζομένων - Το σχέδιο της κυβέρνησης
Τι προβλέπεται σε απόφαση από τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας
Κλείνει η ΛΑΡΚΟ, διακόπτεται η μισθοδοσία των εργαζομένων - Το σχέδιο της κυβέρνησης