Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εκκένωση περιοχής για εξουδετέρωση βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου στη Σάμο

Θα πρέπει να εκκενωθούν προληπτικά και υποχρεωτικά οι περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 150 μέτρων από το σημείο

Επιχείρηση για την εξουδετέρωση βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που εντοπίστηκε στην πόλη της Σάμου, στη διάρκεια εργασιών σε οικόπεδο επί της οδού Αγγελίνα 7, στην περιοχή Χαρουπιές, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, από τις 07:00, από το ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Ελληνικού Στρατού.

Στο πλαίσιο τήρησης των διεθνών πρωτοκόλλων ασφαλείας, θα πρέπει να εκκενωθούν προληπτικά και υποχρεωτικά οι περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 150 μέτρων από το σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα.

Την ευθύνη της επιχείρησης εξουδετέρωσης και καταστροφής της έχει ο Ελληνικός Στρατός, ενώ την ευθύνη τήρησης της τάξης, την προστασία της περιουσίας και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας έχει η Ελληνική Αστυνομία.

Με απόφαση του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, δεν θα λειτουργήσουν, προληπτικά, το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, σύμφωνα με εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Ως χώρος συγκέντρωσης στον οποίο μπορούν να παραμείνουν οι πολίτες μέχρι το πέρας της επιχείρησης ορίζεται το Δημαρχιακό Μέγαρο στην πόλη της Σάμου.

Στη διάθεση των πολιτών που χρειάζονται μετακίνηση θα βρίσκεται το λεωφορείο του δήμου, στο parking απέναντι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Προς υποβοήθηση του έργου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, όσο αφορά την εκκένωση της εν λόγω περιοχής, θα συνδράμει το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ανατολικής Σάμου, ο οποίος δηλώνει πως βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή εν όψει της επιχείρησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ