Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ψήφισμα από το δήμο Σουφλίου για τις ροές μεταναστών και προσφύγων

Ζητά την «άμεση παρέμβαση και προστασία εκ μέρους της Πολιτείας»

Ψήφισμα της 19ης Δεκεμβρίου 2019 έπειτα από συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τις ροές μεταναστών-προσφύγων από τον ποταμό Έβρο, στην περιοχή του δήμου Σουφλίου, κοινοποίησε σήμερα η δημοτική Αρχή.

Στο ψήφισμα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνεται πως αποτελεί «μείζον ζήτημα» η διέλευση και η παραμονή μεταναστών-προσφύγων σε οικισμούς και χωριά του δήμου, ειδικότερα του ορεινού όγκου. Επίσης, η δημοτική Αρχή κάνει λόγο για «μία πρωτόγνωρη για τους κατοίκους διαμορφωθείσα κατάσταση», που «χρήζει την άμεση παρέμβαση και προστασία εκ μέρους της Πολιτείας», προς την κατεύθυνση της διασφάλισης των «συνταγματικώς κατοχυρωμένων έννομων αγαθών της ζωής, περιουσίας και της ιδιοκτησίας...».

Με το εν λόγω ψήφισμα, το οποίο όπως αναφέρεται, κοινοποιήθηκε «προς τα αρμόδια Πολιτειακά Όργανα», το δημοτικό συμβούλιο αιτείται μεταξύ άλλων:

«Τη συνεχή, αδιάλειπτη και ασφαλή φύλαξη των συνόρων κατά μήκος της παρέβριας ζώνης, κατά τρόπο που ν' αποτρέπεται η εισδοχή παράνομων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας». Τη διασφάλιση, με εμφανή τρόπο, της συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στις περιοχές όπου επικεντρώνεται το πρόβλημα, «ώστε να εμπεδωθεί στους κατοίκους το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης», τα οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «έχουν ήδη θιγεί...». Επίσης, τη δρομολόγηση των διαδικασιών ίδρυσης Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης στην περιοχή του ορεινού όγκου και την αποτροπή ίδρυσης οποιουδήποτε Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών εντός των γεωγραφικών ορίων του δήμου Σουφλίου.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ