Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρόγραμμα αξιοποίησης αναψυκτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σε 14 Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Το πρόγραμμα αξιοποίησης αναψυκτηρίων σε 14 Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους επιταχύνει το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, προκειμένου να παρέχονται οι αυτονόητες υπηρεσίες στους επισκέπτες. Η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων είναι ένας από τους σταθερούς στόχους του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου την 18ην Δεκεμβρίου 2019, αποφασίστηκε η προκήρυξη διαγωνισμών από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων για την αξιοποίηση των σχετικών χώρων. Οι προκηρύξεις έχουν δημοσιευτεί και το αναμένεται η κατάθεση προσφορών, με στόχο τα αναψυκτήρια να αρχίσουν να λειτουργούν από τον ερχόμενο Απρίλιο.

Τα αναψυκτήρια βρίσκονται στους αρχαιολογικούς χώρους Ακρόπολης Λίνδου, Ασκληπιείου Κω, Βεργίνας, Δωδώνης, Κάμειρου και Καστέλλου Ρόδου, Μεσσήνης, Ολυμπιείου, καθώς και στα αρχαιολογικά Mουσεία Ακρωτηρίου Θήρας, Δελφών, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Αρχαίας Ολυμπίας και Ρόδου.

Στην επόμενη φάση του προγράμματος θα ενταχθούν δέκα ακόμη αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία, με στόχο και αυτά τα αναψυκτήρια να λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι του 2020. 

Πηγή: naftemporiki

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε