Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρόγραμμα αξιοποίησης αναψυκτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους

Σε 14 Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Το πρόγραμμα αξιοποίησης αναψυκτηρίων σε 14 Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους επιταχύνει το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, προκειμένου να παρέχονται οι αυτονόητες υπηρεσίες στους επισκέπτες. Η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων είναι ένας από τους σταθερούς στόχους του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου την 18ην Δεκεμβρίου 2019, αποφασίστηκε η προκήρυξη διαγωνισμών από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων για την αξιοποίηση των σχετικών χώρων. Οι προκηρύξεις έχουν δημοσιευτεί και το αναμένεται η κατάθεση προσφορών, με στόχο τα αναψυκτήρια να αρχίσουν να λειτουργούν από τον ερχόμενο Απρίλιο.

Τα αναψυκτήρια βρίσκονται στους αρχαιολογικούς χώρους Ακρόπολης Λίνδου, Ασκληπιείου Κω, Βεργίνας, Δωδώνης, Κάμειρου και Καστέλλου Ρόδου, Μεσσήνης, Ολυμπιείου, καθώς και στα αρχαιολογικά Mουσεία Ακρωτηρίου Θήρας, Δελφών, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Αρχαίας Ολυμπίας και Ρόδου.

Στην επόμενη φάση του προγράμματος θα ενταχθούν δέκα ακόμη αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία, με στόχο και αυτά τα αναψυκτήρια να λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι του 2020. 

Πηγή: naftemporiki

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ