Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παρέμβαση Ρουβίκωνα σε γυναικολόγο που αρνήθηκε άμβλωση

Παρέμβαση από το φεμινιστικό τομέα του Ρουβίκωνα

Παρέμβαση σε ιατρείο γυναικολόγου του Κέντρου Υγείας Πατησίων, η οποία φέρεται να αρνήθηκε να κάνει άμβλωση σε ασθενή, πραγματοποίησε ο φεμινιστικός τομέας του Ρουβίκωνα.

Υπενθυμίζεται ότι σάλος προκλήθηκε έπειτα από καταγγελία νεαρής γυναίκας ότι η εν λόγω ιατρός και μία νοσηλεύτρια αρνήθηκαν να της κάνουν έκτρωση.

Η γυναίκα αντιμετώπισε επικριτικά σχόλια και θρησκευτική κατήχηση από τη γυναικολόγο και τη νοσηλεύτρια που την είδαν.

Πέρα από το γεγονός ότι δεν έκαναν καμία ιατρική εξέταση, η γυναικολόγος και η νοσηλεύτρια έκαναν τον σταυρό τους και άρχισαν να «συμβουλεύουν» την καταγγέλλουσα να κρατήσει το παιδί.

Μάλιστα, ανέκριναν την ασθενή ζητώντας από αυτήν εξηγήσεις για την απόφασή της και εκφοβίζοντάς την με τις «τρομερές επιπλοκές» της άμβλωσης στο γυναικείο σώμα.

Παρέμβαση από τον Ρουβίκωνα

Η καταγγελία αυτή προκάλεσε την αντίδραση του φεμινιστικού τομέα του Ρουβίκωνα, ο οποίος πραγματοποίησε παρέμβαση στο ιατρείο της γυναικολόγου την Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Δεν ζούμε, όμως, στον μεσαίωνα, ούτε θα επιτρέψουμε να μας γυρίσουν σε μεσαιωνικού τύπου πρακτικές. Το δικαίωμα στην ασφαλή άμβλωση (όπως και σε κάθε ασφαλή ιατρική επέμβαση) δεν το χαρίζουμε σε καμία και σε κανέναν κομπογιαννίτη. Το να εκβιάζεις και να τρομοκρατείς μια γυναίκα προκειμένου να γεννήσει ένα παιδί είναι έκφανση πατριαρχικής βίας».

«Εμείς στεκόμαστε απέναντι σε όσους θέλουν να ορίζουν τα σώματά μας και εμποτίζουν την κοινωνία με οπισθοδρομικές, αντιεπιστημονικές αντιλήψεις. Στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που καλλιεργούν το φόβο στις γυναίκες, ώστε να μην αποφασίζουν οι ίδιες για τις ζωές τους. Θα είμαστε αμείλικτες απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να καταπατήσει και να καταργήσει το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση. Το αν, το πότε και το πόσα παιδιά θα κάνουμε είναι αυστηρά δική μας υπόθεση, όχι της μικροαστικής ηθικής ορισμένων».

Δείτε το βίντεο της παρέμβασης

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»