Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Υπότροπος» ο αστυνομικός που χτύπησε τον 11χρονο στο Μενίδι

Tο 2016 είχε βιαοπραγήσει κατά συλληφθέντων και μάλιστα τη μία φορά εις βάρος ζευγαριού

Από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση σχετικά με το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ σε βάρος ενός 11χρονου Έλληνα, στο Μενίδι, προκύπτει πως ο αστυνομικός ο οποίος χτυπά τον ανήλικο έχει προχωρήσει σε ανάλογες πράξεις κατά το παρελθόν. 

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από την Αστυνομία, έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν με βιαιοπραγίες και προπηλακισμούς εις βάρος διαφόρων πολιτών. 

Πιο συγκεκριμένα το 2016 είχε βιαοπραγήσει κατά συλληφθέντων και μάλιστα τη μία φορά εις βάρος ζευγαριού. 

Ένας δεύτερος αστυνομικός είναι από τους νεοπροσληφθέντες στην ομάδα ΔΙΑΣ και ήταν μόλις την 4η ημέρα σε υπηρεσία. 

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Όπως αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανήλικου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξή του, εφόσον το επιθυμεί.

Το περιστατικό αποκάλυψε η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ θεώρησαν ότι ο νεαρός κινούνταν ύποπτα στην περιοχή. Στο βίντεο φαίνεται να τον σταματούν και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον ρώτησαν που πηγαίνει. Ο 11χρονος απάντησε πως κατευθύνεται στο συνεργείο του πατέρα του το οποίο βρίσκεται σε κοντινό σημείο, μάλιστα στο βίντεο φαίνεται να δείχνει προς αυτή την κατέυθυνση. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το συνεργείο του πατέρα του, όντως, είναι σε κοντινή απόσταση.  Ωστόσο οι αστυνομικοί, αδικαιολόγητα, προχωρούν σε βιαιπραγίες σε βάρος του ανήλικου παιδιού.. 

Όπως τονίζεται στην ανάρτηση που έγινε στο διαδίκτυο: «θα ήθελα να καταγγείλω ένα περιστατικό παιδικής βίας σε ενα παιδί 11 ετών από άνδρες της ελληνικης αστυνομίας καθώς Εργάζομαι σε νοσοκομειο. Σημερα λίγο μετά τις 4:00 το απογευμα ήρθε ένας πατέρας με τον 11χρονο γιο του λεγόμενος ότι το παιδί έχει υποστεί Αστυνομική βία (να πω ότι το παιδί ήταν σε άθλια κατάσταση τρομαγμένο φοβισμένο και με εμφανή την ταλαιπωρία που υπέστη) καθώς λοιπον προσπαθούσα να βοηθήσω τον πατέρα να μεταφέρει το παιδί του στο γιατρo και για καλή του τύχη κάποιος γείτονας το έστειλε βίντεο από κλειστή κάμερα ασφαλείας που δείχνει όντως τους τεσσερις «άντρακλες με τα ατσαλένια αρχιδια» να Χτυπούν με σφαλιάρες ένα παιδάκι 11 χρόνων… όπως θα δείτε και εσείς στο βίντεο το συμβάν λήγει όταν μπαίνει το ι.χ. μεσα στο στενό ενω οι «μπάτσοι» τα μαζεύουν και φεύγουν ανενόχλητοι…. φίλε μου Αλέξη περαστικά και ελπίζω αυτά τα τεσσερα στρατοκαυλα τσογλάνια να χάσουν τον ύπνο τους και να τιμωρηθούν οπως τους αξίζει γιατι εισαι ένα παιδί 11 ετών!! Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει περαιτέρω ας μου στείλει μήνυμα αυτοοι οι ανθρωποι πρέπει να τιμωρηθουν καμια ανοχη σε καμια βια!!! αυτα απο εμενα !».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ