Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρόταση Μητροπολίτη να θεσπιστεί των Τριών Ιεραρχών μέρα χωρίς κινητό

Μήνυμα εξέδωσε και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος

Μήνυμα για την εορτή των Τριών Ιεραρχών εξέδωσε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ. Ο ιεράρχης απευθυνόμενους στους μαθητές αναφέρει πως αν θέλουμε να τιμήσουμε τους Τρεις Ιεράρχες, ας ενδιαφερθούμε αρχικά να τους μιμηθούμε.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη «δε χρειάζεται να το κάνουμε μέσα από ακίνδυνες τυπικές εορτές… Ας δράσουμε λοιπόν και ας ενεργοποιηθούμε μέσα από την απενεργοποίηση των κινητών μας τηλεφώνων».

Ο κ. Γαβριήλ, ταπεινά, προτείνει στο Μήνυμά του να θεσπίσουμε την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) ως ημέρα χωρίς κινητό τηλέφωνο. Όπως σημειώνει «η διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών μας καλεί σε συστράτευση. Ας αποτελέσει η μνήμη τους ημέρα αγάπης και σεβασμού προς το φυσικό περιβάλλον» καταλήγει στο Μήνυμά του προς τους νέους. 

Μήνυμα εξέδωσε και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΔΙΣ). Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και τα μέλη της ΔΙΣ επισημαίνουν ότι «ο  Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος κατηγορήθηκαν για σκοταδιστές. Κι όμως, τα επιστημονικά τους συγγράμματα διδάσκονται ακόμη σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου. Κατηγορήθηκαν για ανθέλληνες. Κι όμως, κανείς δεν έγραψε σε πιο άπταιστα ελληνικά και κανείς μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποίησε ως εργαλείο σκέψης καλύτερα απ’ αυτούς την Αρχαία Ελληνική σοφία. Κατηγορηθήκαν ως ξεκομμένοι από την κοινωνία. Κι όμως, τα έργα της αγάπης τους παραμένουν ανεπανάληπτα».

Αν για μια φορά ακόμη τους φέρνουμε στη μνήμη μας, «είναι διότι δεν πρέπει να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε ένα σχολείο ανοικτών οριζόντων, δικαιοσύνης και δημιουργικότητας, πίστης στη δύναμη του ανθρώπου να μαθαίνει καινούργια πράγματα, αλλά και να δίνει νόημα στη ζωή του, γεμίζοντας την καρδιά του αγάπη και αγωνιστικότητα» υπογραμμίζουν και καταλήγουν: «Συνοδοιπόρους αναζητούν οι τρεις Ιεράρχες σε μια πορεία που ξεκίνησαν πριν 16 αιώνες και που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η ανταπόκριση στο κάλεσμά τους αποτελεί μια ρεαλιστική λύση στα μεγάλα αδιέξοδα του 21 αιώνα και μια φωτεινή προοπτική για το σχολείο των ονείρων σας και για ολόκληρη την αγαπημένη μας πατρίδα».

Πηγή: ethnos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν