Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έλεγχος των ΜΚΟ - Δημιουργείται e-μητρώο εργαζομένων

Τροπολογία θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα

Τροπολογία για τη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου καταγραφής προσώπων που εμπλέκονται με τις ΜΚΟ οι οποίες δραστηριοποιούνται στη χώρα θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6», προανήγγειλε και ορισμό εθνικού συντονιστή για τον έλεγχο των ΜΚΟ. Όπως είπε, «σε γενικές γραμμές, οι διεθνείς οργανώσεις έχουν βοηθήσει αποφασιστικά. Οι όποιες εξαιρέσεις θα αντιμετωπιστούν με διαφορετική νοοτροπία απ' ό,τι τα προηγούμενα χρόνια».

Ερωτηθείς για τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές του 2019, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως η Τουρκία έστειλε στην Ελλάδα γύρω στους 46.000 μετανάστες μόνο το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και συνολικά 72.000 όλη την προηγούμενη χρονιά. «Αυτό που δημιούργησε το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι ένας στους τέσσερις μετανάστες που μπήκε στην Ευρώπη το 2019, βρίσκεται στα πέντε ελληνικά νησιά» επισήμανε ο υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»