Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ζητούν πίσω από νοσηλεύτρια με πλαστό πτυχίο μισθούς 17 χρόνων

Σε βάρος της νοσηλεύτριας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πλαστογραφία και απάτη

Στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου συζητήθηκε η υπόθεση νοσηλεύτριας, από την οποία ζητείται να επιστρέψει στο Δημόσιο αποδοχές 17 ετών, καθώς αποκαλύφθηκε ότι προσκόμισε πλαστό πτυχίο Λυκείου. Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα αποτελέσει πιλότο για εκατοντάδες ανάλογες περιπτώσεις καταλογισμού μισθών, που έχουν γίνει μετά τον συνολικό έλεγχο που έγινε στον δημόσιο τομέα για πλαστά απολυτήρια Λυκείων και πτυχίων.

Ο Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Αντώνιος Νικητάκης, πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση  ακύρωσης κατά της καταλογιστικής πράξης σε βάρος νοσηλεύτριας με την οποία το ελληνικό Δημόσιο της ζητεί το ποσό των 179.000 ευρώ για τα 17 έτη που εργάσθηκε με το πλαστό πτυχίο. Ωστόσο, στον απόηχο της υπόθεσης της καθαρίστριας του Βόλου, η οποία προφυλακίστηκε για ανάλογη περίπτωση και τελικά δικαιώθηκε από τη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, το Δημόσιο επικαλούμενο την αρχή της δίκαιης ισορροπίας πρότεινε μείωση του ποσού του καταλογισμού στις 50.000 ευρώ.

Ο νομικός παραστάτης της νοσηλεύτριας υποστήριξε κατά την συζήτηση της υπόθεσης, ότι η πλαστογραφία ανάγεται στο ότι ο απολυτήριος βαθμός  από «14,33»  πλαστογραφήθηκε στο «20», χωρίς αυτό να έχει όμως επιπτώσεις στους συνυποψήφιους της. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το ποσό που της καταλογίστηκε λαμβάνει μορφή κύρωσης, γεγονός που εξέρχεται του πλαισίου νομιμότητας, καθώς σε κάθε περίπτωση η νοσηλεύτρια εργάσθηκε κανονικά επί 17 έτη για το Δημόσιο. Σημειώνεται, ότι σε βάρος της νοσηλεύτριας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πλαστογραφία και απάτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ