Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καταδίκη για την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε

Μέλη του "Ρουβίκωνα" πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα - Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

Παρέμβαση στην οικία του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε στα Βριλήσσια πραγματοποίησε χθες ομάδα μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας». Συγκεκριμένα πέταξαν τρικάκια περνώντας έξω από την οικία τα οποία  ανέγραφαν συνθήματα. Επίσης έγραψαν συνθήματα στην πολυκατοικία που διαμένει ο δημοσιογράφος.

Λίγη ώρα αργότερα αναρτήθηκε κείμενο του «Ρουβίκωνα» στην ιστοσελίδα της συλλογικότητας όπου αναφέρονται οι λόγοι της συγκεκριμένης ενέργειας. Αναρτήθηκε επίσης και το βίντεο της παρέμβασης.

Η αντίδραση του δημοσιογράφου

Ο Άρης Πορτοσάλτε σε μια πρώτη αντίδραση χθες, δημοσίευσε φωτογραφίες στο Twitter και έγραψε: «Τα φασιστικά τάγματα εφόδου του Ρουβίκωνα σε τρομοκρατική επιδρομή απόψε στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Η Δημοκρατία σε κίνδυνο..»

Σήμερα, μιλώντας στο Σκάι είπε ότι «αυτή η πράξη είναι τρομοκρατική, είναι ευθεία πράξη τρομοκρατίας». «Ο πυρήνας του πολιτισμού είναι ότι δεν ενοχλούμε το ζωντανό που πίνει και το δεύτερο η ιερότητα της εστίας και της οικογένειας. Άρα λοιπόν όποιος σου επιτίθεται στο σπίτι σου είναι πέρα από το κτήνος», σημείωσε ο κ. Πορτοσάλτε. Ο δημοσιογράφος είπε ότι έχει στοχοποιηθεί και πως σε ένα κράτος δικαίου δεν επιτρέπεται η αυτοδικία.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

 «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε. Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν τρομοκρατούν κανέναν. Συνεχίζουμε με σχέδιο, επιμονή και αποφασιστικότητα τη μάχη κατά της ανομίας», ανέφερε η Πειραιώς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε ότι πρόκειται για «φασιστική επίθεση» σε «όλα όσα θέλουμε να προστατεύσουμε» και «επίθεση στη Δημοκρατία».

Αναρωτήθηκε, παράλληλα, αν η επίθεση θα καταδικαστεί από όλους.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter, δήλωσε για την επίθεση:

«Η επιδρομή κατά της οικίας του @ArisPortosalte είναι απολύτως καταδικαστέα. Δεν είναι επίθεση κατά του συγκεκριμένου δημοσιογράφου μόνο, αλλά και επίθεση κατά της ελευθερίας της άποψης στο δημόσιο λόγο», σημειώνει ο κ. Δένδιας.

Στην επίθεση αναφέρθηκε και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης μέσω τουίτερ.

«Ο Ρουβίκωνας στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε; Αποκλείεται, αδύνατον. Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης-όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά-θα τα “είχε τελειώσει τα γκρουπούσκουλα” από τις 8 Ιουλίου ! Σε κάθε περίπτωση και σοβαρολογώντας, εμείς για μια ακόμη φορά καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές», έγραψε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Την επίθεση στον δημοσιογράφο καταδίκασε με ανάρτησή του στο twitter και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

«Kαταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε. Η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης είναι στοιχεία της Δημοκρατίας μας», έγραψε σε ανάρτησή του.

Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και η Ελληνική Λύση, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.  «Η Ελληνική Λύση καταδικάζει την επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε! Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση που είναι ανίκανη να επιβάλλει την τάξη στην χώρα πατάσσοντας την ανομία!», ανέφερε το κόμμα του κ. Βελόπουλου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ