Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Επιστρέφουν από την Κίνα ακόμη δύο Έλληνες

Στην Ελλάδα αναμένεται να επαναπατριστούν - τις επόμενες ώρες - δύο Έλληνες, οι οποίοι μέχρι πρότινος βρίσκονταν στην πόλη Βουχάν της Κίνας.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι θα ταξιδέψουν με στρατιωτικό αεροσκάφος από την Κίνα στη Ρώμη και από τη Ρώμη στην Αθήνα.

Αμφότεροι θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου θα τεθούν σε καραντίνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πάσχουν από τον νέο κορωνοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φονικός ιός πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Βουχάν της κινεζικής επαρχίας Γουμπέι, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Υγείας της Κίνας, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, καταγράφηκαν ακόμη 89 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φθάνει τους 811, υπερβαίνοντας κατά πολύ τους 774 του ιού SARS το 2002 – 2003.

Την ίδια ώρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα αριθμούν σε 37.198, ενώ ο ιός έχει επεκταθεί σε τουλάχιστον 27 χώρες του εξωτερικού, μολύνοντας ακόμη 330 άτομα.

Όσον αφορά την Ελλάδα, οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα, παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί η ύπαρξη κάποιου επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Πηγή: naftemporiki

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους