Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ταυτοποιήθηκαν 14 άτομα για τα επεισόδια στη Μόρια

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης - Yποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια

Η εμπλοκή 14 αλλοδαπών, 11 ανδρών και τριών γυναικών, στα επεισόδια της περασμένης Δευτέρας στη Λέσβο ταυτοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου στο ΚΥΤ της Μόριας συγκεντρωμένα άτομα-αλλοδαποί απέτρεψαν την καθιερωμένη διανομή φαγητού σε λοιπούς διαμένοντες στην εγκατάσταση, προκαλώντας εντάσεις που αποκλιμακώθηκαν με την επέμβαση αστυνομικών. Ακολούθησε συγκέντρωση στην περιοχή του Καρά-Τεπέ στη Μυτιλήνη και πορεία επί της εθνικής οδού Μυτιλήνης-Θερμής, με απώτερο προορισμό την πόλη της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια της πορείας αυτής, τα ταυτοποιημένα άτομα, μαζί με άλλα άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια με βιαιοπραγίες, εκτοξεύοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη, ενώ έβαλαν και φωτιές. Στα ταυτοποιηθέντα άτομα περιλαμβάνονται δύο γυναίκες, οι οποίες στη διάρκεια των επεισοδίων συνεπλάκησαν με αστυνομικό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, που υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, περιλαμβάνει τα αδικήματα της στάσης, της βίας κατά υπαλλήλων, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, του εμπρησμού, καθώς και της νομοθεσίας για τα όπλα.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ