Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Ανατροπή στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Βαλεντίν - Εμπλοκή ΜΚΟ

Μαραθώνια κατάθεση του πατέρα και του συγκατοίκου του

Ραγδαίες είναι, όπως όλα δείχνουν, οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν, στις 23 Δεκεμβρίου 2019.

Οπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν, οδηγήθηκε ξανά στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για συμπληρωματική κατάθεση. Αυτό που επιδιώκουν οι αστυνομικοί είναι μέσα από συμπληρωματικές καταθέσεις να «σπάσουν» τη σιωπή του πατέρα της Βαλεντίν, καθώς θεωρούν ότι υπάρχουν κενά και αντιφάσεις στα λεγόμενά του και δεν τους έχει πει όλη την αλήθεια.

Επίσης, σύμφωνα με τον Alpha ανακρίνεται από το πρωί της Τρίτης και ο συγκάτοικος του πατέρα, σε ξεχωριστό δωμάτιο της Ασφάλειας.

Η νέα κλήση του πατέρα για κατάθεση στην Ασφάλεια έγινε, όταν υπέπεσε στην αντίληψη των Αρχών μία δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, όπου ο άνδρας υποστήριξε ότι τον είχαν προσεγγίσει από μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, προτείνοντάς του να δώσει το ανήλικο κορίτσι για υιοθεσία. Από την πρώτη στιγμή, οι Αρχές είχαν κατασχέσει το κινητό τηλέφωνο του Αμπελκά, που ισχυρίστηκε την περασμένη Παρασκευή ότι ΜΚΟ τον είχαν πλησιάσει δύο φορές για το ίδιο ζήτημα -την πρώτη φορά όσο ήταν στην Λέσβο και μία ακόμα, όταν είχε πια εγκατασταθεί στο Παγκράτι.

Ο νεαρός άνδρας, καλείται να δώσει εξηγήσεις σχετικά για την εμφάνισή του στο αεροδρόμιο μία μέρα μετά την εξαφάνιση της μικρής και ξανά μετά από τρεις μέρες, καθώς και γιατί είχε πάει στη Γαλλία λίγους μήνες πριν από την εξαφάνιση της μικρής. Την ίδια στιγμή, δεν έχει αποκαλύψει την ταυτότητα των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνούσε στο αεροδρόμιο και στο κέντρο της Αθήνας.

Στη Γαλλία βρίσκεται η πρώην σύντροφος του πατέρα της Βαλεντίν και εξετάζεται το ενδεχόμενο, η συγκεκριμένη γυναίκα να πήρε μαζί της το παιδί, με σκοπό να το δώσει για υιοθεσία και να λάβει χρήματα.

Οι ελληνικές αρχές έχουν κινήσει διαδικασία, ώστε να βοηθήσουν στις έρευνες και οι γαλλικές αρχές, ζητώντας να βρεθεί σε ποιους ανήκουν οι γαλλικοί αριθμοί με τους οποίους επικοινωνούσε ο πατέρας της Βαλεντίν στο αεροδρόμιο, ώστε να βρεθούν τα άτομα αυτά για να εξεταστούν.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του πριν από λίγες μέρες στην εκπομπή της Αγγελική Νικολούλη, υποστηρίζοντας πώς τον είχαν πλησιάσει μέλη ΜΚΟ και του ζήτησαν να δώσει το παιδί για υιοθεσία.

«Ναι, μου πρότειναν να υιοθετήσουν την Βαλεντίν», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

«Στη Λέσβο δυο φορές και μια στην Αθήνα. Μου έκαναν μάλιστα αυτή την πρόταση από Μ.Κ.Ο., αλλά δε δέχτηκα γιατί είναι το μοναδικό άτομο που έχω στη ζωή μου και είπα ότι αν είναι να πεθάνω, θα πεθάνω μαζί με την Βαλεντίν», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος στη δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρα της μικρής, είχε πάει την κόρη του στο Σύνταγμα για να παίξει και να δει τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων. Επιστρέφοντας στο σπίτι στο Παγκράτι, της ζήτησε να πάει σε κοντινό σούπερ μάρκετ για να του αγοράσει ένα μπουκάλι νερό. Εκείνος επέστρεψε στο διαμέρισμα, αλλά η Βαλεντίν εξαφανίστηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Θεσσαλονίκη κερδίζει τις εντυπώσεις... στον γύρο της Ελλάδας για τους Ιταλούς
Μέσα από ζωντανές συνδέσεις σε κομβικά σημεία της πόλης ξεδιπλώθηκαν δέκα συν ένας λόγοι που κάποιος επισκέπτης πρέπει να γνωρίσει την πόλη
Η Θεσσαλονίκη κερδίζει τις εντυπώσεις... στον γύρο της Ελλάδας για τους Ιταλούς