Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συγχαρητήρια Καϊτεζίδη σε Τζιτζικώστα για τη διάκριση στις Βρυξέλλες

Καϊτεζίδης: «Περήφανος που συμμετείχα στην ομόφωνη εκλογή του- Δυναμώνει η φωνή της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Το παρών στις Βρυξέλλες και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έδωσε ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδης ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ευρωπαϊκή επιτροπή Περιφερειών και Δήμων σε μία μέρα ιδιαίτερα σημαντική για την πατρίδα μας καθώς ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του οργάνου.

Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας εκλέγεται και μάλιστα ομόφωνα στην προεδρία ενός ευρωπαϊκού θεσμού, μία ιστορική διάκριση που θα ενδυναμώσει τη φωνή της αυτοδιοίκησης της πατρίδας μας στις Βρυξέλλες.

«Είμαι διπλά χαρούμενος καθώς με τη συμμετοχή μου ως μόνιμου μέλους στην ελληνική αντιπροσωπεία συνέβαλα κι εγώ στην ομόφωνη εκλογή του άξιου περιφερειάρχη και καλού μου φίλου Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του προέδρου του «ευρωπαϊκού κοινοβουλίου της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος, γιατί με την εκλογή του θα ενισχύσει και τους δυο βαθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της πατρίδας μας, τόσο ως προς την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, όσο και προς την ενδυνάμωση της φωνής μας στα ευρωπαϊκά φόρα. Αλλά να σημειώσω και κάτι ακόμα: ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και στο ζήτημα του Μακεδονικού, θα δουλέψει και για αυτό στην Ευρώπη, και με τη νέα του, σημαντική ιδιότητα.

Είμαι σίγουρος πως από αύριο κιόλας, με την καθοδήγηση του μας περιμένει όλους σκληρή δουλειά», σημείωσε στη δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η συνεργασία τους θα έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους πολίτες τόσο της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας όσο και του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ