Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αστυνομικός ληστεύει υπάλληλο σε βενζινάδικο (VIDEO)

Σάλος από τις δηλώσεις συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. για τον συνάδελφό του

Αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του συνδικαλιστή της Αστυνομίας Σταύρου  Μπαλάσκα για τον συνάδελφό του, ο οποίος συνελήφθη, αφού φέρεται να έχει διαπράξει περισσότερες από 11 ληστείες. Ο κ. Μπαλάσκας, σε τηλεοπτική εκπομπή, προέβλεψε με ικανοποίηση την επικείμενη σεξουαλική κακοποίηση που θα υποστεί ο συλληφθείς μέσα στις φυλακές. «Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, θα περάσεις πολύ όμορφα στη φυλακή» δήλωσε ο ίδιος. Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις.

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα φέρνει το Open νέα βίντεο από τη δράση του. Είναι 5 τα ξημερώματα και στο βίντεο διακρίνεται ο πρώην αστυνομικός να έχει παρκάρει το μηχανάκι του μπροστά από τις αντλίες - όλα γίνονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα… Ζητά από τον υπάλληλο του βενζινάδικου να του βάλει βενζίνη, προσποιείται ότι ανοίγει το ρεζερβουάρ, ο υπάλληλος σκύβει και ο ληστής βάζει το χέρι στην τσέπη του μπουφάν και βγάζει το πιστόλι. Ο υπάλληλος τρομάζει, και χωρίς να το σκεφτεί πολύ, του δίνει ό,τι λεφτά έχει πάνω του. Ο δράστης, που τυγχάνει να είναι πρώην αστυνομικός που υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ στη βορειοανατολική Αττική, γίνεται καπνός.

Οι συνάδελφοί του, από το τμήμα ασφαλείας της Αγίας Παρασκευής του φόρεσαν χθες χειροπέδες. Μόλις λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του είχε ληστέψει ένα βενζινάδικο και ένα περίπτερο. Ομολόγησε τις πράξεις του και ισχυρίστηκε ότι διέπραξε τις ληστείες για να καλύψει χρέη που είχε λόγω του εθισμού του στον τζόγο.

Ο πρώην αστυνομικός χτυπούσε κυρίως στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Πήγαινε στα θύματά του με τη μηχανή του, που ήταν χαρακτηριστική, αφού στο ντεπόζιτο ήταν χαραγμένη μια νεκροκεφαλή. Ενώ χάρις στην ιδιότητά του, ο 29χρονος ενημερωνόταν μέσω του ασυρμάτου για τις έρευνες που έκαναν οι συνάδελφοί του για τον εντοπισμό του δράστη της ληστείας και αντί να σταματήσει συνέχιζε απτόητος αλλάζοντας περιοχές. Η λεία του υπολογίζεται στις 4.500 ευρώ.

Ο 29χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Έργα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μουδανιών – Σε ποια σημεία
Συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουν και σήμερα τις εργασίες αποκατάστασης κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας
Θεσσαλονίκη: Έργα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μουδανιών – Σε ποια σημεία