Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τρέχουμε για τον μικρό Νεκτάριο στην Σιθωνία!

Φιλανθρωπικός αγώνας με στόχο την ενίσχυση ένας 3χρονου αγοριού που πάσχει από βροχοπνευμονική δυσπλασία και χρήζει μηχανικής υποστήριξης

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Ένας αγώνας δρόμου για καλό σκοπό διοργανώνεται στις 24 Μάη στην Σιθωνία Χαλκιδικής. Τίτλος του; «Sithonia Mini Marathon - Run for Nektarios»

«Αφορά φιλανθρωπικό αγώνα όπου το σύνολο των εσόδων θα διατεθούν στον τριών ετών Νεκτάριο Ψηλογιάννη ο οποίος πάσχει από βροχοπνευμονική δυσπλασία και χρήζει μηχανικής υποστήριξης. Ο Νεκτάριος γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2017, έχει υποβληθεί σε 5 χειρουργεία και νοσηλευόταν για 1,5 χρόνο στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης & Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.Ο Νεκτάριος βρίσκεται στο σημείο εκείνο όπου πρέπει για την ανάπτυξη του να προμηθευτεί νάρθηκες, παιδικό αμαξίδιο και ορθοστάτη. Η απόκτηση του απαραίτητου εξοπλισμού είναι ζωτικής σημασίας για τα επόμενα στάδια ανάπτυξης του όπως επίσης αποτελεί σημαντική βοήθεια για τα στάδια της εργοθεραπείας και της φυσιοθεραπείας του. Για τον λόγο αυτό ο υπότιτλος του αγώνα είναι “Run For Nektarios”», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής του Sithonia mini marathon// run for Nektarios κ. Άγγελος Μαλλίνης.

 

run_for_nectarios3.jpg

Στα πρακτικά χαρακτηριστικά του αγώνα όπως μας είπε ο ίδιος: «Τo Sithonia Mini Marathon// Run For Nektarios θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου 2020 στην Σιθωνία Χαλκιδικής. Πρόκειται για δύο πραγματικά ξεχωριστές διαδρομές. Η πρώτη διαδρομή είναι αποτελεί και τον βασικός αγώνα, των  21.000μ σε Δημόσια Οδό, ο οποίος έχει αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο Νικήτης Χαλκιδικής στις 9:00πμ και τερματισμό την κεντρική πλατεία Νέου Μαρμαρά. Παράλληλα, την ίδια ημέρα στις 10:30πμ θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος σε Δημόσια Οδό 5.000μ με αφετηρία τον παραδοσιακό οικισμό Παρθενώνα Χαλκιδικής και τερματισμό την κεντρική πλατεία Νέου Μαρμαρά καθώς και Αγώνας Δρόμου 500μ για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος ονομάστηκε δρόμος αισιοδοξίας. Στον αγώνα των 20 χλμ μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ενώ στον αγώνα δρόμου 5χλμ όλοι όσοι είναι 15 ετών και άνω (για τις ηλικίες 15έως 18 ετών είναι απαραίτητη η έγγραφη συναίνεση του γονέα). Με το πέρας των αγώνων, θα διεξαχθούν Pasta Party και Street Party για όλους τους συμμετέχοντες τα οποία θα μείνουν αξέχαστα!».

 

200 αιτήσεις για να στελεχωθεί εθελοντικά το Sithonia Mini Marathon

runfor_nectarios.jpg

Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη χαρά στους διοργανωτές ήταν η θερμή ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία τους για τον μίνι μαραθώνιο.

Ο κ. Μαλλίνης ανέφερε σχετικά: «Η ενασχόληση μου με τον συγκεκριμένο αγώνα δρόμου μου προσέφερε ένα τεράστιο μάθημα. Πριν χρόνια έλεγα σε ένα καθηγητή μου πως ο σύγχρονος άνθρωπος έχασε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά του. Μου απαντούσε πέφτεις πάνω στην καλοσύνη και δεν την βλέπεις. Ένα μήνα πριν έγινε δημόσιο κάλεσμα για να στελεχωθεί εθελοντικά το Sithonia Mini Marathon. Λάβαμε σε πολύ μικρό διάστημα πάνω από 200 αιτήσεις κάτι που μας γέμισε τεράστια αισιοδοξία γιατί αποτελεί σημαντική βοήθεια για την υλοποίηση του αγώνα. Το ενδιαφέρον για την συμμετοχή στον αγώνα και η προσφορά βοήθειας προς τον Νεκτάριο μας έχει ενθουσιάσει όλους. Πλέον η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει κάποιος είναι εφόσον είναι υγιής και πληροί τις προϋποθέσεις να συμμετέχει σε ένα από τους 2 αγώνες. Ο Νεκτάριος, μας προσφέρει ένα δώρο, να βγούμε έξω και να τρέξουμε, να περπατήσουμε και να χαρούμε δυο διαδρομές σε ένα ευλογημένο τόπο, στην Σιθωνία Χαλκιδικής και να γνωρίσουμε την χαρά του αθλητισμού. Και με την σειρά μας να του επιστρέψουμε το αντίτιμο της συμμετοχής μας το οποίο θα πάει αποκλειστικά για ένα ιερό σκοπό. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται αποκλειστικά στη viva.gr».   

 

Ο 1ος αγώνας δρόμου στη Νότια Χαλκιδική!

run_for_nectarios2.jpg

Τον ρωτήσαμε αν έχει  γίνει κάποιος άλλος μαραθώνιος στην περιοχή και μας είπε πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται αγώνας δρόμου στη Νότια Χαλκιδική.  Και συμπλήρωσε: «Αυτό από μόνο του αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για λάτρεις των δρόμων αποστάσεων αλλά και για ερασιτέχνες πεζοπόρους να γνωρίσουν μια από τις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας, την Σιθωνία Χαλκιδικής. Η διαδρομή Νικήτη- Νέος Μαρμαράς προσφέρει μοναδικά τοπία εκπληκτικής ομορφιάς όπως επίσης η κατάβαση του Παρθενώνα προς τον Νέο Μαρμαρά θα προφέρει μια μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία στον κάθε συμμετέχοντα. Αποφασίσαμε όμως να μην μείνουμε εκεί. Όραμά μας είναι να πραγματοποιήσουμε τον καλύτερο φιλανθρωπικό αγώνα στην Β. Ελλάδα. Έτσι λοιπόν στον δικό μας αγώνα δεν θα υπάρχουν εθελοντές, θα υπάρχουν οικοδεσπότες οι οποίοι θα βάλουν στις πλάτες τους το Sithonia Mini Marathon. Οι οικοδεσπότες και όλη η περιοχή θα βάλει τα καλά της και θα σας περιμένει για μια μοναδική γιορτή του αθλητισμού και της αλληλεγγύης. Μια γιορτή για τον Νεκτάριο».

 

Χρήσιμα

Για εγγραφές:

https://www.viva.gr/tickets/sports/run/xalkidiki/run-for-nektarios/

 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Τύπος Θεσσαλονίκης"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαλκιδική: Καλλιεργούσε «δάσος» κάνναβης σε σπίτι – Πάνω από 300 δενδρύλλια (ΦΩΤΟ)
Συνελήφθη από την αστυνομία ένας άντρας – Βρέθηκαν, επίσης, 11 κιλά κάνναβης αλλά και μεγάλο χρηματικό ποσό
Χαλκιδική: Καλλιεργούσε «δάσος» κάνναβης σε σπίτι – Πάνω από 300 δενδρύλλια (ΦΩΤΟ)