Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΚΙΝΑΛ: Αυταρχισμός και κατασταλτική επιλογή της κυβέρνησης στα νησιά

Τι λέει σε ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια σε Χίο και Λέσβο

Το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη κατηγορεί την κυβέρνηση για αυταρχισμό και αναλγησία μετά τα πρωινά επεισόδια στη Χίο και τη Λέσβο για την κατασκευή των κλειστών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

«Η απόβαση αστυνομικών δυνάμεων, στο πλαίσιο του αυταρχικού δόγματος 'Νόμος και Τάξη' που η ΝΔ θέλει να εφαρμόσει στα νησιά μας, δεν αφορά εστίες πραγματικής ανομίας, αλλά τους ίδιους τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, δηλαδή τα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής», αναφέρεται στη ανακοίνωση.

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει πως η κυβέρνηση προκαλεί τους νησιώτες με «την απουσία κάθε διαλόγου ακόμα και με τα μέλη του κόμματός της που κατέχουν αυτοδιοικητικές θέσεις στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου και σε Δήμους». Χαρακτηρίζει απίθανη τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα ότι «όλα αυτά γίνονται προς όφελος (!!!) των κατοίκων των νησιών, προκαλεί την Ελλάδα. Προκαλεί τον κοινό νου». «Προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματά μας. Σε αυτή την άγρια κατασταλτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ όλοι είμαστε νησιώτες», καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ