Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έκρυβαν σε φορτηγό πάνω από 793 κιλά κάνναβης - Δύο συλλήψεις (ΦΩΤΟ)

Συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας

Πάνω από 793 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί, άνδρας – γυναίκα, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα.

Η σύλληψή τους έγινε χθες (24-02-2020) νωρίς το πρωί στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής  και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί, χθες νωρίς το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες.

Σε επισταμένη έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο κάτω μέρος της καρότσας του οχήματος, 759 δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 793 κιλών και 770 γραμμαρίων. Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι θα μετάφεραν την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Αττικής, ενώ ως αμοιβή θα λάμβαναν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

• 759 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 793 κιλών και 770 γραμμαρίων,

• μικροποσότητα κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό, που βρέθηκε στην καμπίνα του οχήματος,

• το φορτηγό, ιδιοκτησίας του δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών,

• το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ,

• κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία:

kannabi_fortigo_1.jpg
kannabi_fortigo_2.jpg
kannabi_fortigo_3.jpg

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης
Στην εξιχνίαση ενός από τα μεγαλύτερα σχήματα Πόντσι στην ιστορία, μια «πυραμίδα» επενδυτών που δρούσε στον τομέα της κάνναβης, προχώρησαν πριν από...
Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης