Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εκτός ελέγχου η κατάσταση σε Χίο και Λέσβο - Συγκρούσεις με ΜΑΤ (VIDEO)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις των κατοίκων της Λέσβου και της Χίου κατά της κατασκευής κλειστών δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στα νησιά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σημειώνονται επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους που αναμένεται η κατασκευή των εν λόγω δομών.

Δακρυγόνα και κρότου – λάμψης στη Λέσβο

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, νέες συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στον Καραβά Λέσβου. Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών στους συγκεντρωμένους πολίτες.

Αναφορές τοπικών ΜΜΕ κάνουν λόγο και για χρήση του οχήματος «Αίαντας» που εκτοξεύει νερό κατά διαδηλωτών. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

https://www.facebook.com/watch/?v=187614255800084

Μάχες σώμα με σώμα εκτυλίσσονται σε δύσβατα σημεία πάνω κοντά στο χώρο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η κλειστή δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Χίο.

Οι κάτοικοι στην προσπάθειά τους να κινηθούν προς την επίμαχη περιοχή βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν, σύμφωνα με το astraparis.gr.

Πληροφορίες που μεταδίδει το astraparis.gr, κάνουν λόγο για δύο τραυματισμένες 30 και 16 ετών.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στην κατασκευή του κλειστού κέντρου, καθώς σήμερα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, τα μηχανήματα του στρατού ξεκίνησαν τις εργασίες στην τοποθεσία  που είχε επιταχθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, υπό τις οδηγίες του μηχανικού της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο. 

Πηγή: newpost

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφίστηκε επί της Αρχής το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
Το νομοσχέδιο καταψήφισαν επί της Αρχής ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας, ενώ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και «Νίκη» επέλεξαν να τοποθετηθούν στην...
Ψηφίστηκε επί της Αρχής το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
Τραμπ: «Αντιπατριωτικό» το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων για απόσυρση από το Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει λόγο για μια «αντιπατριωτική» ενέργεια που διαταράσσει τις διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη
Τραμπ: «Αντιπατριωτικό» το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων για απόσυρση από το Ιράν
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Δεκάδες συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στον ναό της Μεταμορφώσεως στα Βριλήσσια για να αποχαιρετήσουν τον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου