Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σοχός και Νάουσα αγνοούν την απαγόρευση - Κανονικά τα αποκριάτικα έθιμα

Να τηρήσουν το έθιμο σκοπεύουν Κουδουνοφόροι σε Σοχό και Γενίτσαροι και Μπούλες στη Νάουσα

Προσωπικό κάλεσμα και όχι υπόθεση του δήμου είναι το καρναβάλι του Σοχού υποστηρίζουν οι διοργανωτές του παραδοσιακού καρναβαλιού στον οικισμό του δήμου Λαγκαδά, επισημαίνοντας ότι το δρώμενο των κουδουνοφόρων «Μέριου» θα γίνει κανονικά.

«Όλο το χθεσινό βράδυ και σήμερα το πρωί τα νεαρά παιδιά, ντυμένα μεριου, γέμισαν τα σοκάκια του χωριού με τους ήχους των κουδουνιων και τα τραγούδια τους. Το ίδιο θα γίνει και όλο το υπόλοιπο τριήμερο. Το Καρναβάλι του Σοχού δεν σταμάτησε ούτε επί Τουρκοκρατιας, ούτε επί κατοχής και δεν θα σταματήσει ούτε φέτος», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι όσοι επιθυμούν να βρεθούν στον Σοχό το τριήμερο είναι ευπρόσδεκτοι.

https://www.facebook.com/SohinoKarnavali/posts/3062600190418210:0

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του ο όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες Νάουσας σχετικά με την διεξαγωγή του εθίμου και των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην πόλη ανέφερε:

Στα πλαίσια των έκτακτων απαγορεύσεων του Υπουργείου Υγείας ,για την πρόληψη και την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Έπειτα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δήμου,παρουσία του Συλλόγου Εστίασης και του Προέδρου του ομίλου , Γενίτσαροι και Μπούλες,αποφασίστηκαν τα εξής :
Θα τηρηθεί το έθιμο απαράβατα και θα διεξαχθεί το δρώμενο ,όπως γίνεται αιώνες τώρα .
Οι παράλληλες εκδηλώσεις των καταστημάτων θα πραγματοποιηθούν όπως έχουν ανακοινωθεί .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ