Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φωνάζουν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» στον Έβρο - «Έχουμε ακήρυχτο πόλεμο»

Νέο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας - «Έχουμε ακήρυχτο πόλεμο», λέει ο πρόεδρος κοινότητας Φερών

Σε ένα νέο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετανάστες με κουκούλες και διάφορα πολεμοφόδια, διακρίνονται να έχουν βάλει φωτιές και να έχουν κόψει κορμούς δέντρων, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν για να εισβάλουν στα ελληνικά εδάφη.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο ακούγονται και πυροβολισμοί, ενώ αρκετοί εξ αυτών, επικαλούνται τον Αλάχ με το γνωστό, πλέον, «Αλάχ Ακμπάρ», που σημαίνει «ο Αλάχ είναι μεγάλος».

Δείτε το βίντεο.

 

Πρόεδρος κοινότητας Φερών: «Έχουμε ακήρυχτο πόλεμο - Δεν είναι πρόσφυγες αυτοί που έρχονται»

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φερών και Πόρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Αθανάσιος Πεμούσης μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 για τους πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν τις τελευταίες ώρες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα προς τη χώρα μας.

«Υπάρχει πολύς κόσμος στο πρώην φυλάκιο. Από χθες και όλο το βράδυ, περνούν από παντού, όμως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και τους επαναπροωθούμε πάλι πίσω. Οι Τούρκοι τους περνάνε με βάρκες σε σημεία που δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε. Το έχω δει με τα μάτια μου» ανέφερε αρχικά ο κ. Πεμούσης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε έναν ακήρυχτο πολεμο, έχουμε αγανακτήσει. Είναι πολύς ο κόσμος και από όποια εθνικότητας θες. Είναι ψέμα ότι είναι πρόσφυγες. Το τελωνείο των Κήπων είναι ανοιχτό και η κατάσταση είναι χειρότερη. Το πρωί ήμασταν 6-7 άτομα και κοντεψαν να μας λιντσάρουν. Πρέπει να αντιδράσουμε σαν χώρα, πρέπει η κυβέρνηση να κλείσει το τελωνείο των Κήπων. Κάνω έκκληση σαν της Δημοτικής Ενότητας Φερών και Πόρου».

Κυβερνητικές πηγές: Αποτράπηκε η είσοδος σε 10.000 μετανάστες

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας οι οργανωμένες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων.

«Από τις έξι το πρωί χθες, μέχρι τις έξι το πρωί σήμερα αποτράπηκε η είσοδος στην ελληνική επικράτεια (σε όλο τον Έβρο) σε 9.972 άτομα. Έγιναν 73 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Αυτοί που εισήλθαν παράνομα δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ. 'Έρχονται από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία. Ο στρατός καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες», αναφέρουν.

«Γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα έγινε μία οργανωμένη μαζική κίνηση από πολυπληθή ομάδα νεαρών μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από το σημείο που ονομάζεται Δάσος Καστανεών και δεν υπάρχει φράκτης (πολύ κοντά στη μεθοριακή διάβαση). Το σημείο αυτό βρίσκεται λίγο βορειότερα από τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας -Τουρκίας όπου είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως.

Από τις 1.30 τα ξημερώματα η προετοιμασία της κίνησης αυτής είχε εντοπιστεί από το στρατό και τις αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξε ετοιμότητα. Με συντονισμένες προσπάθειες των δύο φορέων αποτράπηκε η είσοδος στο ελληνικό έδαφος», προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές.

Επιπλέον συμπληρώνουν: «Χθες, κατά τις απογευματινές ώρες μέχρι τις πρώτες νυχτερινές ώρες οργανωμένες ομάδες μεταναστών πετούσαν πέτρες, δακρυγόνα, πυρακτωμένα ξύλα και σίδερα προς την ελληνική πλευρά. Ορισμένοι κρατούσαν μαχαίρια και απειλούσαν».

Στον Έβρο βρίσκονται από το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος. Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής.

Πληροφορίες: Πρώτο Θέμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα 5 + 2 μεγάλα φεστιβάλ καλοκαιριού που θα «ξεσηκώσουν» Χαλκιδική - Θεσσαλονίκη
Από τη Μονή Λαζαριστών στο Λόφο Σάνης και από το Θέατρο Κήπου στο Επταπύργιο, φέτος το καλοκαίρι Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη έχουν κάτι για όλα τα...
Τα 5 + 2 μεγάλα φεστιβάλ καλοκαιριού που θα «ξεσηκώσουν» Χαλκιδική - Θεσσαλονίκη