Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διδυμότειχο: Αποτράπηκε απόπειρα εισβολής σε σιδηροδρομική γέφυρα

Τι αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ για την απόπειρα εισβολής

Απόπειρα παράνομης εισβολής στην Ελλάδα από την σιδηροδρομική γέφυρα του Πυθίου, απέτρεψαν οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί από την Παρασκευή και σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, στην περιοχή της πόλης Ουζούν Κιοπρού η οποία βρίσκεται απέναντι από το Διδυμότειχο, είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 1.000 μετανάστες, οι οποίοι επιχείρησαν κάποια στιγμή μαζικά να περάσουν στην Ελλάδα από την σιδηροδρομική γέφυρα που συνδέει τις δυο χώρες.

Όμως, επειδή αυτό είναι ένα από τα πιθανά σημεία που θα επιχειρούνταν κάτι τέτοιο, η αστυνομία και ο στρατός που έτσι και αλλιώς έχει εκεί φυλάκιο, είχαν φροντίσει να πάρουν τα μέτρα τους.

Κι επειδή η συγκεκριμένη γέφυρα είναι στενή και δεν μπορούν πολλοί μαζί να περάσουν, αποτράπηκε αυτή η προσπάθεια εισβολής στο ελληνικό έδαφος από τους νεαρούς στη συντριπτική τους πλειοψηφία λαθρομετανάστες από Αφγανιστάν, Μαρόκο, Αλγερία, Πακιστάν, Ιράν και άλλα κράτη, αφού οι Σύριοι είναι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα
«Ακόμα κι αν λάβει σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μητσοτάκης, αυτό δε σημαίνει ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας»
Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα