Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα ένταση και χημικά στα σύνορα με την Τουρκία (VIDEO)

Έλεγχοι από τις ελληνικές δυνάμεις για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει απόπειρα παραβίασης στα συρματοπλέγματα

Ένταση επικρατεί ξανά κατά μήκος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές Έβρου. Περίπου στις 09:00, ομάδα ατόμων από την άλλη πλευρά εκτόξευσε πέτρες, αντικείμενα και χημικά προς τις ελληνικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να αποτρέψουν την είσοδο τους στην ελληνική επικράτεια. Οι ελληνικές δυνάμεις απάντησαν με τη ρίψη χημικών.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, του επεισοδίου προηγήθηκαν δύο εκκωφωντικοί ήχοι και ακολούθησε ένα «μικρό χάος». Οι ελληνικές δυνάμεις αμέσως εξαπλώθηκαν σε όλο το χώρο, ελέγχοντας το χώρο, κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές από τις 6.00 το πρωί έως τις 18.00 της Τρίτης αποτράπηκε η παράνομη είσοδος 1.500 ατόμων στην περιοχή του Έβρου. Στο ίδιο διάστημα, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα 32 άτομα, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Συνολικά από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα συνολικά σε 26.532 άτομα, ενώ συνελήφθησαν συνολικά 218 άτομα.

Πηγές: newsit.gr, naftemporiki.gr

Φωτογραφία: REUTERS/HUSEYIN ALDEMIR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους