Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera συνεχίζει το ταξίδι προς Κέρκυρα

Ανακοίνωση σχετικά με επιβάτη που είχε ταξιδέψει με το κρουαζιερόπλοιο και βρέθηκε θετικός στον COVID-19

Ανακοίνωση σχετικά με το κρούσμα του νέου κορωνοϊού στο κρουαζιερόπλοιο MSC Opera εξέδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως οι υγειονομικές αρχές στην Αυστρία ενημέρωσαν ότι ένας επιβάτης αυστριακής υπηκοότητας, ο οποίος είχε ταξιδέψει με το MSC Opera στην Ανατολική Μεσόγειο από 17 έως 28 Φεβρουαρίου, βρέθηκε θετικός χθες, 3 Μαρτίου, στον COVID-19.

Αυτός ο επιβάτης επέστρεψε απευθείας στην Αυστρία μέσω της βόρειας Ιταλίας στις 28 Φεβρουαρίου αμέσως μετά την αποβίβαση από την κρουαζιέρα του στη Γένοβα της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία το MSC Opera έφθασε νωρίτερα σήμερα στον Πειραιά και ενημερώθηκαν έγκαιρα οι ελληνικές υγειονομικές αρχές για αυτή την υπόθεση και ζητήθηκαν οι οδηγίες τους. Παράλληλα, ζητήθηκε στους επιβάτες, ως προληπτικό μέτρο, να παραμείνουν επί του σκάφους εν αναμονή της καθοδήγησης των τοπικών αρχών.

«Μοιραστήκαμε με τις τοπικές υγειονομικές αρχές τα πλήρη ιατρικά αρχεία του πλοίου καθώς και τα αρχεία ιατρικών και ιστορικών ταξιδιωτικών στοιχείων του Αυστριακού επιβάτη», πρόσθεσε η εταιρεία.

Όπως έγινε γνωστό οι ελληνικές υγειονομικές αρχές έδωσαν άδεια στο MSC Opera να αποπλεύσει από τον Πειραιά και να συνεχίσει το ταξίδι του προς το επόμενο προγραμματισμένο λιμάνι, την Κέρκυρα. Δεν χρειάστηκε να ληφθούν πρόσθετα υγειονομικά μέτρα και το πλοίο κινείται επί του παρόντος όπως προβλέπεται.

Παράλληλα, σημειώνεται πως δεν υπάρχουν επιβάτες ή μέλη πληρώματος που επί του παρόντος βρίσκονται στο πλοίο και έχουν αναφέρει τυχόν συμπτώματα παρόμοια με τη γρίπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ