Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Δύο νέα κρούσματα - Θετικός στον ιό γιατρός στον Πύργο

Πρόκειται για άνδρα που είχε ταξιδέψει στους Άγιους Τόπους και για γιατρό η γυναίκα του οποίου ήταν στο γκρουπ που γύρισε από εκεί

 «Το κρούσμα κοροναϊού που παρουσιάστηκε στην περιφέρειά μας αντιμετωπίζεται με προσήλωση στις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής κοινότητας. Παρακαλώ θερμά να λαμβάνουμε όλοι τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές», δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μετά τη γνωστοποίηση ότι στα κρούσματα κοροναϊού που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή περιλαμβάνεται και ένας 48χρονος από την Εύβοια.

Οπως τόνισε ο κ. Σπανός: «Η τήρηση των μέτρων, η διατήρηση της ψυχραιμίας μας και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους αρμόδιους φορείς θα ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού στην περιοχή μας». 

Ήδη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ιχνηλάτηση των επαφών του 48χρονου, ο οποίος είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους με το γκρουπ από την Αμαλιάδα, ενώ οι άνθρωποι του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση που έκανε αργά χθες το βράδυ η περιφέρεια 

https://www.facebook.com/perifereia.stereas.elladas/photos/a.2811864155510821/3059309330766301/?type=3&theater

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), επιβεβαιώνεται η ύπαρξη κρούσματος κορωνοϊού σε κάτοικο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, της Π.Ε. Εύβοιας.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν ήδη μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη ιχνηλάτηση των επαφών του φορέα.
Ο φορέας και τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, έχουν τεθεί σε παραμονή κατ’ οικον.

Η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και όλους τους συναρμόδιους φορείς, ούτως ώστε να ακολουθηθεί η άμεση και ορθή εκτέλεση όλων των προβλεπόμενων ενεργειών.

Για οτιδήποτε νεότερο θα ακολουθήσει ανακοίνωση.

«Το κρούσμα κορωνοϊού που παρουσιάστηκε στην Περιφέρειά μας αντιμετωπίζεται με προσήλωση στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής κοινότητας. Παρακαλώ θερμά να λαμβάνουμε όλοι τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές. Η τήρηση των μέτρων, η διατήρηση της ψυχραιμίας μας και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους αρμόδιους φορείς θα ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού στην περιοχή μας.» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός στον Πύργο

Στο μεταξύ, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε γιατρός από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου. Το κρούσμα επιβεβαίωσε στον ΘΕΜΑ 104, 6, ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του γιατρού ήταν στο γκρουπ που επέστρεψε από τους Αγίους Τόπους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο
Δεδομένου ότι οι τιμές σε δημοφιλή προϊόντα σοκολάτας έχουν ανέβει έως και 50% από πέρυσι, ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι μπορεί να εξελιχθεί...
Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο